4 Ağustos 2015 Salı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Uşak'taki eski Tabakhane bölgesinde devam eden Kentsel Dönüşüm projesi inşaat alanını inceledi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile projeyi sürdüren inşaat firmalarının yetkililerinden bilgi alan Turan, projenin yaklaşık 430 bin metrekarelik alanda iki etap halinde gerçekleştirildiğini belirti.

‘Her şehrin ayrı dokusu var’

Projenin maliyetinin yaklaşık olarak 450 milyon lira dolayında olduğunu aktaran Turan, TOKİ'nin kentlere özel tasarımlarla Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçirdiğini, kentlerin geleneklerine uygun projelere ağırlık verdiklerini ifade etti. Turan şunları söyledi: "Prensip olarak sadece barınma amaçlı projeler yapmıyoruz. Çünkü insanımızın bizden beklentileri değişti. Her şehrin ayrı bir dokusu var. Biz de o dokuya uygun projeler hayata geçirerek geleneklerine uygun Modern şehirler kurmak istiyoruz. Esnafla vatandaşların bir arada yaşadığı, caddesi, meydanları, kültürleri olan mahalleleri, yeni yaşam alanlarını oluşturuyoruz."

2015’te hedef 50 bin konut

Kent merkezlerinde yüksek Mimari projeler yerine yatay Mimari projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan TÜOKİ Başkanı Turan, Uşak'taki projenin de bu anlamda örnek olduğunu, 2015 yılında 50 bin Konut inşa edeceklerini, bu konutların yüzde 40'ının kentsel Dönüşüm Projeleri kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Konutların yüzde 85'i dar gelirlilere

Konutların yüzde 85'inin orta ve dar gelirlilere yönelik olduğunu söyleyen Turan, bundan böyle emeklilere yüzde 20-25 öncelik kontenjanı ayıracaklarını belirtti. Turan, "Her projede emeklilere belirli oranda kontenjan ayıracağız. Şanlıurfa'da, Mardin'de yürütülen projelerde buna başladık. Bundan böyle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  Belediye Başkanı Cahan ise TOKİ projesinin 2016 yılının ilk yarısında tamamlanacağını kaydetti.

Yorumlar

Diğer Haberler

Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor.