4 Ağustos 2015 Salı

Bu yılın ocak-haziran döneminde Bursa'da toplam 24 bin 935 Konut satışı gerçekleştirildiğini belirten Mescioğlu, geçen yılın aynı döneminde bu rakamın 19 bin 309 olduğunu kaydetti.

6 AYDA YÜZDE 29.1 ARTTI
Bu yılın ilk 6 ayında Bursa'daki Konut satışlarında yüzde 29,1'lik artış meydana geldiğini ifade eden Mescioğlu, "Bu artış oranı İstanbul'da yüzde 15, Ankara'da yüzde 22,2, İzmir'de yüzde 20,4 ve Antalya'da ise yüzde 15,4 düzeyindedir. Buna göre en çok konut satılan ilk 5 il arasında konut satışı artış oranı en yüksek il Bursa'dır. Bu durum Bursa'daki konut piyasasının hareketliliğini ve Bursa'nın cazibesini devam ettirdiğini göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

YABANCIYA 676 KONUT SATILDI
Mescioğlu, yılın ilk 6 ayında İstanbul'da 122 bin 573, Ankara'da 74 bin 424, İzmir'de 39 bin 432, Antalya'da 33 bin 548 ve Bursa'da 24 bin 935 konut satıldığını bildirdi. Yabancılara gerçekleştiren konut satışlarına da değinen Mescioğlu, "Bursa yabancıların en çok konut satın aldığı iller arasındaki üçüncülüğünü yılın ilk yarısında korumuştur. İlk 6 ayda Bursa'da yabancılara 676 adet konut satılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi...