4 Ağustos 2015 Salı

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,08 artan Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) aynı dönemde reel olarak yüzde 10,17 arttı.

ÜLKE GENELİNDE YÜZDE1,69 ARTIŞ
Metrekare başına Konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı mayıs ayında 1.383,02 TL/metrekare iken 2015 yılı mayıs ayında 1.624,65 TL/metrekare olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,69 artarak 180,73'e yükseldi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 29,08, 12,09 ve 15,55 artış gösterdi. Üç büyük ilin Yeni konutlar fiyat endeksleri değerlendirildiğinde, 2015 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 2,07, yüzde 1,40 ve yüzde 2,07 artış görüldü.

Yorumlar

Diğer Haberler

Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi.