4 Ağustos 2015 Salı

Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenen yaklaşık 1098,55 ha'lık alanda her hangi bir yapılaşma yapılması öngörülmemiş ve Rekreasyon alanı olmak üzere: Dicle Vadisinin kentin doğal çevre kalitesinin ve kentlinin yaşam kalitesinin artırılması ve Vadinin Kent yaşamına kazandırılması için hazırlanacak Master Plan, Kentsel Tasarım Projesi ve 32.28 ha'lık alanda yapılacak Uygulama Projelerinin elde edilmesi amacıyla Diyarbakır İli Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Kentsel Tasarım ve peyzaj Uygulama Projesi Hizmet Alımı işi 2.991.490,92 TL (KDV Hariç) yaklaşık bedel üzerinden 2013 yılında, 6306 sayılı Afet Riski altındaki Alanlar hakkında Kanun ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu 21/b maddesi  çerçevesinde Pazarlık Usulü yöntemiyle ihaleye çıkılmıştır.

İhaleye 5 uzman firma davet edilmiş ve ön yeterlilik aşamasını da içerecek şekilde iki aşamalı ihale yapılmış ve adı geçen ARMA Grup ihaleye 1.695.000 TL (KDV Hariç) teklif vererek (yaklaşık % 44 oranında kırımla), Diyarbakır İli Dicle Vadisi Kırklar Tepesi kentsel tasarım ve peyzaj Uygulama Projesi Hizmet alımı işi ihalesini kazanmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili sadece "Diyarbakır İli Dicle Vadisi Kırklar Tepesi kentsel tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi Hizmet Alımı işi" 4734 sayılı K.İ.K.'nin 21/b maddesi  (pazarlık usulü) çerçevesinde yasalara uygun olarak ihale edilmiş ve en düşük teklifi veren ARMA Grup 1.695.000,00 TL (KDV Hariç) bedelle yaklaşık % 44 oranında kırım yaparak ihaleyi kazanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB kapı kapı dolaşıyor: Riskli yapıların nasıl yenilenebileceği, bölgedeki plan durumu ve kira destekleri anlatılıyor! 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm mobil bilgilendirme ofisleri ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...
'İmkanı olan toprak alsın' diyen uzman isim yatırımcıları uyardı! Altın borçlanmayın!
Araştırmacı-Yazar Ayça Bayrak Aydın, sosyal medya hesabında yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. 'İmkanı olan toprak alsın' diyen uzman isim yatırımcıları uyardı.
Uzmanı açıkladı: Birisi size şu il, şu ilçe, şu mahallede diye tavsiye veriyorsa dikkat!
Arsa ve araziye olan ilgi artarken, Toprak yatırımcısı Arif Güdül, yatırımcıları uyardı. Güdül, bazı bölgelerde fiyatlarda hızlı ve mantıksız artışlar olduğuna vurgu yaparak, dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.
Tuzla Buhara Konutları yüzde 50 peşin 36 aya varan vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!
Nebevi İnşaat tarafından Tuzla’nın parlayan yıldızı, Aydınlı Yolu üzerinde inşa edilen Buhara Konutları yüzde 50 peşin 36 aya varan vade fırsatıyla satışa çıktı.
Milli Emlak’tan Bursa ve Çanakkale’de KDV’den muaf araziler!
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bursa ve Çanakkale’de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış ihaleleri 22 Ekim ve 31 Ekim’de gerçekleştirilecek.