4 Ağustos 2015 Salı

Vergi oranları normal illerde, konutlarda binde 1, iş yerlerinde binde 2, arsalarda binde 3, arazilerde binde 1 olarak uygulanıyor. Büyükşehir olan illerde ise bu rakamların iki katı Emlak vergisi ödeniyor.

İKİ KAT VERGİ ÖDEYECEK İLLER
2012 yılında yürürlüğe giren ‘On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van 'a büyükşehir statüsü verildi.

30 Mart 2014'teki yerel seçimlerden sonra da büyükşehir olan 14 şehirde Arsa, Konut ve iş yeri sahipleri, Emlak vergisini yüzde 100 artırımlı ödeyecek, yani bugüne kadar ödedikleri bedelin iki katı Vergi verecekler. Örneğin normal şartlarda vatandaşın konutu için ödediği emlak vergisi 300 lira (binde 1) ise büyükşehir olduktan sonra ödeyeceği miktar 600 lira (binde 2) olacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

BİM'e yarın ne gelecek? BİM'de yarın neler var? Yarın BİM'de neler var 2024? 24 Eylül Salı Aktüel ürünler kataloğu 
Binlerce kişi BİM'e yarın ne geleceğini merak ediyor. Binlerce fırsatın yer aldığı BİM'de 24 Eylül Salı kataloğu belli oldu. Peki BİM'e yarın ne gelecek? BİM'de yarın neler var? Yarın BİM'de neler var 2024? 24 Eylül Salı Aktüel ürünler kataloğu.
İBB kapı kapı dolaşıyor: Riskli yapıların nasıl yenilenebileceği, bölgedeki plan durumu ve kira destekleri anlatılıyor! 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm mobil bilgilendirme ofisleri ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...
Acıbadem Konakları'nda son konutlar! Hemen teslim fırsatıyla!
Üsküdar Acıbadem Konakları'nda yer alan konutların fiyatları 9 milyon TL’den başlıyor. Teslimlerin hemen yapıldığı projede 342 adet daire yer alıyor. 
Konut sahibi olmak isteyenler krediyle ev alırken temkinli hareket ediyor!
Konut kredilerinde yüzde 2’lik bir artış yaşandı. Yüksek finansman maliyetlerinden dolayı, diğer krediler gibi konut kredilerinde de enflasyon oranına göre düşüş yaşandığı görülüyor. 
Postacılar Life’ta 5.8 milyon TL’ye 3+1! Hemen teslim!
Postacılar Life projesinde yer alan 3 oda 1 salon konutların fiyatları 5 milyon 800 bin TL’den başlıyor. 42 adet 3 oda 1 salon konutun yer aldığı projede teslimler hemen gerçekleştiriliyor.