21 Temmuz 2015 Salı

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Anayasa'nın ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilmemesine ilişkin maddesini (169.) hatırlatarak, dünyada ender bulunan Halep Çamlarının bulunduğu bölgedeki imar izinlerinin, hangi mevzuata göre yapıldığının açıklanmasını istedi.

Akın Üstündağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 2013 yılı Ağustos'unda yaptığı bir konuşmayı da hatırlatarak şöyle dedi: Bakan Eroğlu 'İnsanlar Twitter'dan yazıyorlar. Yanan alan fotoğrafı koyup, 'Otel olacak' diye...

Öyle bir şey söz konusu değil, genelge var. Öyle bir liste varsa bir yerde gösterin, kendim geri alacağım. Yanan alanı başka maksatla vermek mümkün değil. Yanan alanlar asla başka yere verilemez, doğrudan bir yıl içinde ağaçlandırmak mecburiyetindedir. Otel yapmak mümkün değil, etrafı çevriliyor tespit ediliyor ve bir yıl içinde tekrar ağaçlandırıyoruz. Başka maksatla vermiyoruz' demiştir. Orman Bakanına bu açıklamasını hatırlatıyorum Pina Yarımadası'ndaki inşaatlar arasındaki çelişki karşısında ne diyecek merak ediyorum."

CHP'li vekil, konuya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye de soru önergesi verdi. Akın Üstündağ önergesinde şu sorulara Başbakan'dan yanıt istedi: "İnşaat devam ediyor Pina Yarımadasında, dünyada ender bulunan Halep Çamlarının egemen olduğu bölgede başlatılan otel inşatları aralıksız devam etmektedir. Pina yarımadasında yakın geçmişte bir orman yangını olduğu bilinmektedir.

Otel inşaatlarının bulunduğu alan orman yangını olan yerlerden midir? Orman Kanununda; Devlet ormanlarının yanmasıyla elde edilecek yerlerde yapılacak her türlü Yapı ve tesislere Orman idaresince el konulacağı ve yanmış orman alanlarında kanuna aykırı eylemlerde bulunanların cezalandırılacağı belirtilmektedir. Mezkür ormanlık alanda Turizm tesisi inşa etmekte olanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Söz konusu proje orman vasfı altındaki alanda ise otel yapımına ilişkin İmar düzenlemeleri hangi mevzuata göre nasıl yapılmıştır ve hangi kurum tarafından verilmiştir? Kaynak:Güler Yılmaz- Taraf Gazetesi

Yorumlar

Diğer Haberler

İstanbul konut piyasasında yeni dönem başlıyor!
Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da inşa edilecek kiralık konutlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projelerin İstanbul konut piyasasında yeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'da meydana gelen 3.8 şiddetindeki deprem artçı değil! 
AFAD'dan yapılan açıklamada Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 14:24'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş kritik açıklamalarda bulundu. 
Müteahhitler yeni binalardaki kör cephelerden kaçıyor! Maliyeti ise görenleri şaşkına çevirdi!
Yeni binalarda müteahhitler kör cepheleri sadece kaba bir şekilde sıvayla estetik kaygı gözetmeden bırakıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, bu cephelerin maliyetini bir örnekle hesapladı.
TOKİ’den 9 bin 522 TL taksitle konut fırsatı! 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yeni projesi için başvuru dönemi başladı. Söz konusu projeden 9 bin 522 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. 
İBB’den Pendik’te konut imarlı arsa! 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Pendik’te yer alan arsayı 10 milyon 25 bin 640 TL bedelle satışa çıkardı.