20 Temmuz 2015 Pazartesi

Lüks Otel markalarının yer aldığı, marinanın faaliyete geçtiği, dünyaca ünlü isimlerin tercih ettiği Türkiye'nin önemli Turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, konutun da Tatil beldelerindeki merkezi oldu.

İnşaat firmaları bir biri ardına merkezden Gündoğan'a, Yalıkavak'tan Gümbet'e Tilkicik Koyu'ndan İçmeler Koyu'na kadar her yerde villa ve Otel projeleri geliştirmeye başladı. Bodrum'da artık yerli turistin yanı sıra Rus, Arap ve Azeri yatırımcıların ilgi odağı olan içerisinde markalı Otel ve Rezidans hizmetleri bulunduran A+ projeler yapılmaya başlandı.

BÖLGE HIZLI GELİŞİYOR
Peki Bodrum neden İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Gayrimenkul sektöründe en çok anılan ve proje geliştirilen bölgelerden birisi oldu? Bu sorunun birden çok yanıtı var. İlk olarak Bodrum'un Mandarin, Jumeriah gibi dünyaca ünlü otel zincirlerini çekmesini ve Palmarina'nın açılmasını sayabiliriz.

Bodrum'da sezon uzadı ve kış sezonunda da nüfus artmaya başladı. Altyapı, sağlık ve eğitim olanakları ile kolay ulaşımın da söz konusu olması bölgeyi tercih edilir hale getirdi.

Bodrum'un bir Turizm merkezi olarak gösterdiği bu gelişmeleri Konut sektörü de yakından takip etti. İstanbul'daki kadar büyük yatırımlar söz konusu olmasa da Bodrum'da Arsa fiyatlarının İstanbul'a kıyasla düşük olması, müşteri profilinin A+ olması, yabancı yatırımcıların da ilgi göstermesi bölgede yeni yatırımların hız kazanmasını sağladı.

ARSA FİYATLARI KATLANDI
TSKB Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Değerleme Uzmanı Sabri Böcekli, Bodrum'da gelişimin marinanın hizmete girmesinden sonra hızlandığını belirterek, şunları söyledi: "Yalıkavak'ta iç kesimlerde yer alan Konut imarlı Arsa Fiyatları konuma, manzara durumuna, yapılaşma şartlarına göre marinanın açılmadan öncesine göre 2-3 kat artarak metrekarede 200-300 dolar seviyelerine ulaştı. Yarım adada verimli turizm yatırımı yapılabilecek Arsa değeri metrekarede 500-600 dolar seviyelerinde.

Öte yandan yüksek fiyatlar dolayısı ile yarım adanın merkezine uzak konumda olan konut arsaları için ortalama 100 dolar talep edilen Tuzla bölgesi orta gelir grubunun tercih ettiği bölge haline gelmiş durumda. Turizm tesisi inşa edilebilecek arsalar ise yarım ada genelinde sahile yakınlığına bağlı olarak ortalama 500-600 dolar seviyesinde. Bölgede arsa fiyatlarında yaşanan dengesiz talepler ile arsa değerlerinin yükseldiği, bu yükselmenin konut fiyatlarına yansıdığı biliniyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

İzmir Bofigo Muratbey'de 3 milyon 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut sahibi olma fırsatı!
Bofigo Muratbey tarafından, İzmir Torbalı'da inşa edilen İzmir Bofigo Muratbey projesinde konut fiyatları 3 milyon 750 bin TL'den başlıyor.
Yatırımcıların gözü faiz indiriminde! Faizlerin düşmesi konut piyasasını nasıl etkileyecek? 
Faiz indirimi beklentisi, gayrimenkul sektöründe de hareketlilik yaratmaya hazırlanıyor. Parcel Estates CEO’su Özden Çimen, faiz oranlarındaki olası düşüşün konut piyasasında yaratacağı etkileri değerlendirdi.
İBB’den Pendik’te konut imarlı arsa! 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Pendik’te yer alan arsayı 10 milyon 25 bin 640 TL bedelle satışa çıkardı.
İstanbul konut piyasasında yeni dönem başlıyor!
Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da inşa edilecek kiralık konutlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projelerin İstanbul konut piyasasında yeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'da meydana gelen 3.8 şiddetindeki deprem artçı değil! 
AFAD'dan yapılan açıklamada Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 14:24'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş kritik açıklamalarda bulundu.