20 Temmuz 2015 Pazartesi

İnşaat sektörüyle birlikte Otomotiv ve Doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mayıs ayında çıkardığı tebliğ uyarınca inşaat, Otomotiv ve Doğalgaz sektörlerinde tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte gelecek yıldan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçi çalıştırılması yasaklanacak.

İŞİN EHLİ ÇALIŞACAK
Mesleki yeterlilik kapsamında işçiler hem iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimden geçirilecek, hem de inşaat sektörüne nitelikli işgücü kazandırılacak. Özellikle inşaat sektöründe bu tarihten itibaren belgesiz işçilerin iş bulma şansı kalmayacak.

İntes Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektöründe sık sık yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekerek, Artık, sektörde ehil olmayanların çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Belgeli işçi çalıştırılma zorunluluğu ile şantiyelerde sadece işinin ehli işgücü çalışabilecek" dedi. Kaynak:Habertürk

Yorumlar

Diğer Haberler

MBA Vizyon Tuzla’da 8.4 milyon TL’ye 2 oda 1 salon! Yüzde 30 peşinatla!
MBA Vizyon Tuzla projesinde yer alan konutların fiyatları 8 milyon 410 bin TL’den başlıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2026 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.
Eski banka hazinecisi Evren Kirikoğlu: Şu an çantada 'canlıyla' gidilse, ilan fiyatından yüzde 10 altında ev alınabilir!
Eylül'de Konut Fiyat Endeksi Eylül'de yıllık nominal yüzde 27,4 artarken, reel olarak yüzde 14,7 düşüş gösterdi. Eski banka hazinecisi Evren Kirikoğlu, konut fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...
4.9 milyar TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yatıyor! Evde bakım parası alanlara Bakan Göktaş'tan Ekim müjdesi! 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ilişkin evde bakım maaşları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...
Ev alacaklar faiz düşüşünü beklemeden erken davrandı! Konut piyasasında yol ayrımı mı geliyor? 
Normal şartlarda konuta talep, faiz düşüşünün başlamasıyla artar ancak bu sefer alıcılar erken davrandı. Eylül'de konut satışları rekor kırdı. Peki konut piyasasında yol ayrımı mı geliyor? Piyasayı neler bekliyor? 
TSE, Fatih’teki Tarihi Şeker Han’ı 30 milyon TL bedelle kiraya veriyor!
Türk Standardları Enstitüsü  Fatih’teki Tarihi Şeker Han için kiralama ihalesi düzenliyor. Kira bedeli 30 milyon TL+KDV olarak açıklanan Tarihi Şeker Han’ın kiralama ihalesi 4 Kasım tarihinde yapılacak.