20 Temmuz 2015 Pazartesi

İnşaat sektörüyle birlikte Otomotiv ve Doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mayıs ayında çıkardığı tebliğ uyarınca inşaat, Otomotiv ve Doğalgaz sektörlerinde tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte gelecek yıldan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçi çalıştırılması yasaklanacak.

İŞİN EHLİ ÇALIŞACAK
Mesleki yeterlilik kapsamında işçiler hem iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimden geçirilecek, hem de inşaat sektörüne nitelikli işgücü kazandırılacak. Özellikle inşaat sektöründe bu tarihten itibaren belgesiz işçilerin iş bulma şansı kalmayacak.

İntes Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektöründe sık sık yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekerek, Artık, sektörde ehil olmayanların çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Belgeli işçi çalıştırılma zorunluluğu ile şantiyelerde sadece işinin ehli işgücü çalışabilecek" dedi. Kaynak:Habertürk

Yorumlar

Diğer Haberler

Ev alacaklar faiz düşüşünü beklemeden erken davrandı! Konut piyasasında yol ayrımı mı geliyor? 
Normal şartlarda konuta talep, faiz düşüşünün başlamasıyla artar ancak bu sefer alıcılar erken davrandı. Eylül'de konut satışları rekor kırdı. Peki konut piyasasında yol ayrımı mı geliyor? Piyasayı neler bekliyor? 
TEDB Başkanı Hakan Akçam: Konut fiyatları nominalde artışta, reelde düşüşte!
Türkiye konut piyasasındaki fiyat değişimlerini takip etmek amacıyla oluşturulan Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 27,4 oranında artarken reel olarak ise yüzde 14,7 oranında azaldı. 
İBB Meclisinde 9 ilçedeki gayrimenkullerin satışına onay çıktı! Muhalefet şerhi olanlar da satılacak!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, mülkiyeti belediyeye ait farklı ilçelerdeki bazı gayrimenkullerin satışına onay verildi. Muhalefet şerhi olan taşınmazların da satışı kabul edildi. İşte ayrıntılar... 
4.9 milyar TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yatıyor! Evde bakım parası alanlara Bakan Göktaş'tan Ekim müjdesi! 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ilişkin evde bakım maaşları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...
TOKİ açıkladı! TOKİ'nin indirim kampanyasında yarın son gün
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut sahibi olup taksitlerini ödeyen vatandaşlar için yüzde 25 indirim kampanyası başlatmıştı. Kısmi ödeme imkanı da sunulan kampanya için geri sayım başladığı kaydedildi.