15 Temmuz 2015 Çarşamba

Rize İkizdere'nin Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkii arasında yapımı devam eden ve 14 kilometre uzunluğunda çift tüpten meydana dünyanın en uzun ikinci tüneli Ovit Tüneli'nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Ovit tüneli 2016'da tamamlanacak

18.2 kilometre uzunluğa sahip Çin'deki Zhongnanshar tünelinden sonra dünyadaki en uzun ikinci karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'nin girişi bin 988, çıkışı ise 2 bin 258 koddan açılıyor. Bedeli 605 milyon lira olan projede maksimum örtü kalınlığı ise 873 metre. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mayıs 2013'te temeli atılan projenin Ağustos 2016'da tamamlanacağı ifade ediliyor.

3 bin 800 metre kaldı

İnşaat alanında inceleme yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı, "Türkiye'nin en büyük yatırımlarından olan Ovit Tüneli 14 bin 300 metre uzunluğunda çift tüpten oluşuyor. İki tüpte toplamda 17 bin 662 metre kazı işlemi tamamlandı. Geriye her bir tüpte 3 bin 800 metre kaldı. Tünel dışında yapılacak çalışmalarla 2016 yılının Ağustos ayında Tünel açılmış olacak. Yol medeniyettir. Bunu bütün dünya böyle kabul ediyor" diye konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

İslam Memiş bu defa da gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!
Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı. Peki yatırımcıların gözdesi gram altın yıl sonunda ne kadar olacak? 
Konut fiyatlarında reel kayıp hızlandı! İstanbul, İzmir, Ankara'da fiyatlar nasıl değişti? 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı Eylül ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 27,4 artış gösterirken, reel olarak da yüzde 14,7 oranında azaldı.
100 bin TL limiti olan kredi kartlarından 750 TL kesinti öngören teklifte son dakika! Limit değişiyor mu?
100 bin liranın üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira kesinti yapılacağını öngören teklif ertelendi. Şimdi de 100 bin liralık limitin güncellenmesi gündeme geldi. İşte detaylar... 
Eski banka hazinecisi Evren Kirikoğlu: Şu an çantada 'canlıyla' gidilse, ilan fiyatından yüzde 10 altında ev alınabilir!
Eylül'de Konut Fiyat Endeksi Eylül'de yıllık nominal yüzde 27,4 artarken, reel olarak yüzde 14,7 düşüş gösterdi. Eski banka hazinecisi Evren Kirikoğlu, konut fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...
İnşaat faaliyetleri Eylül ayında zayıfladı! İnşaat faaliyet endeksi yeniden eşik değerin altına indi!
2024 yılının ilk yarısında geriledikten sonra Ağustos ayında eşik değerin üzerine çıkan Faaliyet Endeksi, Eylül ayında yeniden düşüşe geçti ve tüm endekslerin altına geriledi.