10 Temmuz 2015 Cuma

Bodrum Tasarım Köyü'nde, yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman yürütücülerle gerçekleştirilecek çok disiplinli atölye çalışmaları ile katma değeri yüksek fikirlerin ve ürünlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Lansmanı 2015 yılının sonunda yapılacak olan Bodrum Tasarım Köyü'nde gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile ilgili detayları ekte bilginize sunuyoruz.

BAĞLAM

Bodrum Tasarım Köyü projesi; Mimarlık, sanat, tasarım, zanaat önderleriyle, tasarım ve zanaatlar arasında kurgusal, deneysel bağlar kurabilmeye odaklanmaktadır.

HEDEF

Bodrum Tasarım Köyü, yıl boyunca düzenlenecek çeşitli atölye çalışmalarıyla tasarımcıyı sektörlerle buluşturmayı, ürün, hizmet, deneyim tasarımını, katma değerleriyle inovasyona, ekonomiye, kültüre, istihdama kazandırmayı amaçlamaktadır.

KAPSAM

Bodrum Tasarım Köyü'nde keçe, deri, Seramik, kilim, dokuma, Mobilya, deneysel fotoğraf, tekstil tasarımı, cam füzyon, alevde çalışma, vitray, giyilebilir teknolojiler, Mimarlık, tasarım düşüncesi, açık iş, tasarımla yönetim, sosyal, ekonomik, kültürel inovasyon ve dönüşümlere odaklanan atölyeler gerçekleştirilecektir.

PAYDAŞLAR

Kendi alanında deneyim sahibi atölye liderleri, sanatçılar, tasarımcılar, zanaatkârlar tarafından düzenlenecek atölyelere; kademeli ve gruplanmış uzmanlıklar ayırımında tasarımcılar, sanatçılar, zanaatkarlar, meslek kazanmak isteyen yüksekokul, akademi ve üniversite öğrencileri, mezunları, akademisyenler, iş ve düşünce insanları ile profesyoneller katılabilecektir.

DONANIM *

Yalıkavak sırtlarında 7 dönümlük doğal bir alan üzerine kurulan Bodrum Tasarım Köyü, kapasitesi dahilinde;

ve yeşil alanlar barındırmaktadır.

ATÖLYE LİDERLERİ

Bodrum Tasarım Köyü atölye liderleri arasında, tasarım eğitiminde bir reform açan Poznan School of Form'un Direktörü Agnieszka Jacobson, Mobilya tasarımı alanında uluslararası işbirliklerine imza atan Alman tasarımcı Anette Ponholzer, çağdaş seramik alanında bir duayen olarak kabul edilen, 1985-2004 yılları arasında Parsons School of Design'da Seramik Tasarımı bölüm başkanlığını üstlenmiş ve hala Londra'daki RCA Seramik bölümünde ders veren Polonyalı seramik sanatçısı Marek Cecula, İtalyan tasarım stüdyosu Studio Kairos’tan tasarımcı Giuseppe Manente ve tasarımcı Abramo Mion, İsviçreli mimar Prof. Ruggero Tropeano, UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi'ne giren keçe sanatçısı Mehmet Girgiç, Belçika'da mobilya, Mimari ve kentsel ölçekli projeler üzerine deneyimlerini tamamladıktan sonra, 2011 yılında İstanbul'a yerleşerek mimarlık ve sanat çalışmalarına devam eden akademisyen Sinan Logie, giyilebilir teknolojiler üzerine uluslararası ölçekte çalışmalar yürüten tasarımcı ve akademisyen Gökhan Mura, Moda teorisi, çağdaş Moda ve giysi tarihi, müzeoloji üzerine çalışmalar yürüten ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan Dilek Himam gibi isimler yer almaktadır.

Bodrum Tasarım Köyü atölye çalışmalarına; Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Koleksiyon Mobilya Marka Direktörü ve tasarımcı Koray Malhan, "art-kilim" olarak adlandırılan çalışmalarıyla ünlü kilim sanatçısıBelkıs Balpınar, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliğine devam edenYrd. Doç. Dr. Özlem Sert ve endüstri ürünleri tasarımcısı Filiz Yenilmez de eğitim desteklerini sunacaktır.

ATÖLYE ÇIKTILARI

KATILIM **

Bodrum Tasarım Köyü Yaratıcı Atölyeleri,ilgili üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım, Şehir ve bölge Planlama, çevre tasarımı, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda tasarımı, güzel sanatlar, yeni medya tasarımı gibi bölümlerinden tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olarak düzenlenmektedir.

Bodrum Tasarım Köyü Öğretici Atölyelerimeslek edindirmeye yönelik olacak ve tasarım ürünleri ve malzemeleri temin edilerek ürünlerin satış ve pazarlamalarına modeller geliştirilecektir.

Azami 20 kişiyle düzenlenecek atölyeler,profesyonellerin ve öğrencilerin katılımına açıktır.

Atölyelerde, eğitim ve meslek öncelikli olarak, yaşam enerjisi yüksek katılımcılar hedeflenmektedir.

Profesyoneller

1500 TL (atölye katılım ve tam pansiyon Konaklama dahil)

850 TL (atölye katılım ve öğle yemeği dahil)

Öğrenciler

650 TL (atölye katılım ve tam pansiyon Konaklama dahil)

350 TL (atölye katılım ve öğle yemeği dahil)

AÇILIŞ ATÖLYELERİ

PROGRAM***

(*)   Bodrum Tasarım Köyü; GEKA, Koleksiyon, Garanti Bankası, Arçelik, Vitra, Borusan Otomotiv, Çağdaş Holding, Häfele, İstikbal ve Öztiryakiler'in donanımsal desteklerini alarak kurulmuştur.

(**) Bodrum Tasarım Köyü, tüm ücretlendirme yapısında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Konaklama imkânı, katılımcılar için 4 adet iki kişilik odada, oda paylaşımlı olarak sağlanmaktadır. İlk kayıt yaptıran önceliklidir. Atölyeler katılımcı sayısı 8'e ulaştığında açılacaktır.

(***) Bodrum Tasarım Köyü, atölye programlarını değiştirme hakkını saklı tutar.

Tasarım Vakfı Hakkında

Uluslararası Tasarım Vakfı İstanbul, 2013 yılında kurulan, kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Tasarım Vakfı, ortak yaratım ilkesiyle, tüm yaratıcı disiplinlerin bütüncül bir birliktelikle ele alınmasını savunur; iş birliğine, uzlaşmaya ve müşterek zekâya dayalı beraberlik kültürüne inanır. Tasarım odaklı inovasyonu geliştiren yeni modeller oluşturmak için bir fikir ve deneyim platformu olmayı hedefleyen Tasarım Vakfı, tasarımı ekonomiye, ekonomiyi tasarıma kazandırmayı, tasarım düşüncesini toplumda ve sektörlerde geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Web           :      tasarimvakfi.org

Yorumlar

Diğer Haberler

100 bin TL limiti olan kredi kartlarından 750 TL kesinti öngören teklifte son dakika! Limit değişiyor mu?
100 bin liranın üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira kesinti yapılacağını öngören teklif ertelendi. Şimdi de 100 bin liralık limitin güncellenmesi gündeme geldi. İşte detaylar... 
İBB Meclisinde 9 ilçedeki gayrimenkullerin satışına onay çıktı! Muhalefet şerhi olanlar da satılacak!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, mülkiyeti belediyeye ait farklı ilçelerdeki bazı gayrimenkullerin satışına onay verildi. Muhalefet şerhi olan taşınmazların da satışı kabul edildi. İşte ayrıntılar... 
Konut kredisi kullanacaklar dikkat: Sözleşme yazılı veya mesafeli olarak yapılmadıkça geçerli olmayacak! 
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5 maddeden meydana gelen ilk bölümü resmen kabul edildi. Konut kredilerinde de düzenleme yapıldı. İşte ayrıntılar...
İnşaat sektörü temsilcileri konut piyasasını değerlendirdi! Konut sahibi olmak için fırsat dönemindeyiz!
İnşaat sektörünün öncü isimlerinden, TÜİK Eylül ayı konut satış değerlendirmeleri geldi. Sektör temsilcileri konut piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekerek piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Emlak iki şehirde taksitle konut, arsa ve arazi satıyor!
Milli Emlak, Ankara ve Bursa’da  yer alan toplam 9 adet konut ve araziyi 3 milyon 275 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. İşte o satışlar ile ilgili ayrıntılar...