7 Temmuz 2015 Salı

İnşaat sektörünün çatı kuruluşlarından olan İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi 15-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde düzenlenecek olan "BAUMA CONEXPO AFRİKA 2015" fuarına ilk kez milli katılım gerçekleştirecek. 2014 yılında bölgeye 45.1 milyon dolarlık ihracat yapan sektörün hedefi ise kısa sürede bu rakamı ikiye katlamak.

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, "Güney Afrika'nın Yapı malzemelerindeki ithalatı toplamda 3.4 milyar Dolar. Sektör olarak biz ise sadece 45.1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu rakam bizim için çok düşük. Güney Afrika'nın ithalat sıralamasında Türkiye ilk 15'de yer alırken, Yapı Malzemeleri sektörüne bakıldığında ilk 20'nin içine giremiyoruz. Bu rakamlar sektör olarak bu pazara ne kadar uzak kaldığımızın bir göstergesi" dedi.

SEKTÖRÜN BAŞARISI
Türk yapı sektörünün başarısını Afrikalılara anlatacaklarını söyleyen Urfalılar, "Yabancıların Türkiye'deki Yapı malzemesi kalitesinden hiç haberleri yok. Her fırsatta sektörün büyüklüğünü ve kalitesini vurguluyoruz. Biz inşaat demiri ihracatında dünya birincisiyiz. Seramikte, doğal taşta, çimentoda, boruda ve pek çok üründe dünyada öndeyiz. Bunları anlattıkça insanlar şaşırıyor. Fuarlara gerçekleştirdiğimiz katılımlarla bu farkındalığı yaratıyoruz" diye konuştu. Fuarlar dışında yurtdışından alım heyetleri getirdiklerini kaydeden Urfalılar, bunlarla beraber nokta atışı olarak dünyada karar vericilere ulaştıklarını belirtti.

Yorumlar

Diğer Haberler

Mert Başaran kiralardaki adaletsizliğe sitem etti! Aynı sitedeki konutlar 32 bin TL farkla kiralanıyor!
Ekonomist Mert Başaran kiralardaki adaletsizliği sosyal medya hesabından paylaşarak ''Kanuni mi? Evet, Ahlaki mi? Hayır.'' diyerek sitem etti.
Pendik Belediyesi 125.2 milyon TL’lik satış için düğmeye bastı! Güzelyalı’daki imarlı arsa 8 taksitle satışa çıkarıldı!
Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Güzelyalı’da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 125 milyon 243 bin TL olarak açıklandı.
Simya Emlak Yatırım Güzellik ve Özel Sağlık Merkezleri konkordato ilan etti!
Simya Emlak Yatırım Güzellik Ve Özel Sağlık Merkezleri, mali krizden dolayı konkordato ilan etti. 
İnşaat demir fiyatlarına döviz etkisi! İstanbul'da 1 ton demirin fiyatı 29 bin 500 TL'den satılıyor  
İnşaat sektöründe malzeme fiyatları, döviz kurlarının yükselişe geçmesi ile artış yaşadı. İstanbul'da inşaat demirin tonu 29 bin 500 TL oldu. 
Ankara'da yükselen Bonita Botanik'te konut fiyatları 6 ayda 700 bin TL birden yükseldi! İşte güncel konut fiyatları
Ankara Çankaya’da hayata geçirilen Bonita Botanik projesinde konut fiyatları 6 ayda 700 bin lira birden yükseldi. Peki Bonita Botanik'te konut fiyatları ne kadar?