7 Temmuz 2015 Salı

Artan Emlak ve Kira artışına rağmen, yaklaşık 2 bini aşkın memurun tayin edilmesi, öğrencilerin üniversite kazanması ve çiftlerin evlenmek için yaz aylarını seçmesi gibi nedenlerden dolayı, Aydın'da sayılı miktarda olan Kiralık evlere talep gün geçtikçe artıyor.

25-30 DAİRE BULUNUYOR
Bu kadar yoğun talep karşısında yeterli evin olmaması, ev arayan kiracıları ne yazık ki zor durumda bırakıyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Güneş Emlak ortakları durumun hiç de iç açıcı olmadığını her sene bu aylarda kiraya vermek için ellerinde en az 25-30 Daire bulunduğunu fakat bu sene en fazla haftada 1 yada 2 Daire sahibinin evini kiraya vermek için geldiğini söylüyorlar.

KİRALIK EV BULUNAMIYOR
Aydın'a göçün oldukça fazla olduğunu vurgulayan Emlakçılar kiralık ev olmamasının nedenlerini şöyle sıralıyorlar; Aydın doğu illerden çok göç olan bir Şehir oldu, bir de yaz aylarında düğünlerin artması, üniversite kazanan öğrencilerin ev tutma telaşı, Kentsel Dönüşüm ve memurların tayinlerinin bu aylara denk gelmesi Kiralık ev sıkıntısını her geçen gün daha da arttırmakta.

Geçen yıl bu aylarda elimizde 2530 tane kiralık Konut olurdu. Fakat bu sene haftada 1 yada 2 ev geliyor. Onlarda hemen tutuluyor. Kiralık Ev Fiyatları da geçen yıla oranla çok arttı. Geçen yıl 600 TL'ye verdiğimiz evi bu sene 850-900 TL'ye veriyoruz.

Yorumlar

Diğer Haberler

Temmuz 2025 kira artış oranı belli oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte güncel zam oranı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte Temmuz 2025 kira artış oranı belli oldu. Peki güncel kira artış oranı ne oldu? Temmuzda kiralar ne olacak? İşte 2025 Temmuz kira artış oranı...
Naci Görür o ili işaret ederek uyardı: 7 şiddetinde deprem olacak!
 AFAD, Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin hemen ardından deprem uzmanı Naci Görür'den Erzurum için 'yediye kadar deprem üretir.' açıklaması geldi.
Babacan Yapı Gardenia Bahçelievler’de 15.5 milyon TL’ye!
Babacan Yapı imzası ile yükselen Gardenia Bahçelievler’de yer alan konutların başlangıç fiyatı 15 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.
Türk inşaat devinden kötü haber geldi! Fi Yapı iflas etti!
Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Bunlardan biri de Türk inşaat devi Fi Yapı oldu. Dev inşaat şirketi iflas etti.
Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Olası Gemlik-Pamukova Bursa depremi İstanbul’u nasıl etkiler?
Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda olası Gemlik-Pamukova Bursa depreminin İstanbul’u nasıl etkileyeceğini anlattı.