29 Haziran 2015 Pazartesi

Ofis, AVM, Rezidans ve Otel karmasından oluşan projelerin sayısında önemli bir artış söz konusu. İstanbul'dan Zonguldak'a Türkiye'nin çeşitli kentlerinde hayat bulan karma projeler, 4 ve 5 yıldızlı Otel yatırımları ile taçlandırılıyor. Türkiye çapındaki karma projelerde toplam 29 otel yükseliyor.

YOĞUN REKABET VAR
Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İstanbul'da yapılan otellerin artık birbirleriyle öldüresiye bir rekabet ortamına girdiklerine vurguluyor. Bayındır, "İstanbul'da otel yatırımlarının son bulması gerekiyor. Çünkü yılda 12 milyon Turist alan kentte Oteller ve Kiralık evler hesaplandığında 200 bin yatağa ulaşıldı. Doluluklar lokasyona göre değişmekle birlikte diplerde. Fiyatlar da lokasyona göre yüzde 20-50 arasında düştü" diyor.

ÇOK FONKSİYONU BARINDIRIYOR
Karma projeler Ofis, AVM, Konut, Rezidans ve otel fonksiyonlarının tamamını ya da birkaçını barındıran projeler olarak tanımlanıyor. Türkiye'de son 5-6 yıl içinde bu tür projelere olan ilgi artmış durumda. Çünkü aynı ortamda ofis, rezidans ve otel gibi fonksiyonların bulunması proje sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırıyor. Örneğin karma projenin ofisinde yer alan bir Şirket başka kentlerden ya da yurtdışından gelen müşterilerini proje içinde konumlanan otelde misafir edebiliyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...