26 Haziran 2015 Cuma

“Tüketici sektöre güveniyor kimse ağzına balon kelimesini almasın”

ABD'li Gayrimenkul Danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez" şeklinde yorumladı. Baygan "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı sektörel güven endekslerine bakıldığında inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 1.6 artarak, haziran ayında 84.73 değerine yükseldiğine dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaat sektörü güven endeksindeki bu artışı ‘tüketicinin Emlak sektörüne güveninin göstergesi' şeklinde değerlendirdi. Avrupa'daki fiyatlarla Türk piyasasını da karşılaştıran Baygan "Bütün bu gelişmeler, Türk insanının inşaat sektörüne olan güveninin hiçbir zaman azalmadığını gösteriyor. Avrupa ile bizim m2 satış fiyatlarını ortalama dahi olsa mukayese ettiğimizde, bizde 550 euro m2 olan fiyatın Avrupa da 5.500 euro m2 olması bizde daha çok gidilecek Yol olduğunu gösteriyor.

Ortalama fiyat bazına gelmek için bizim fiyatların 10 defa daha artma gerekiyor. Önemli olan soru soru hangi periyotta olacağı… İşte bu süre içinde alım satım hızla devam edecektir. Her yıl net bir değer artışı varken ve ortalama yüzde 7 ya da yüzde 8'in altına düşmezken niye insanlar almaktan vaz geçsin. Bu sorunun cevabı net yüzde 8 ve ek olarak Kira geliri ise ve banka faizi de bu gün net yüzde 8.5'lar seviyesinde ise tercih emlak tarafına olmaya devam edecektir. Başka bir deyişle ne kadar çalkantılı bir süreçden geçsek de, vazgeçilmeyen tek şey emlak oluyor. Güven endeksinde her zaman eğri yukarı doğru olacak. Hiç kimse ağzına ‘balon' sözcüğünü almasın" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

İzmirli firma Brimstone Kimya'nın geçici mühlet kararı bir ay uzatıldı!
Geçtiğimiz aylarda konkordatoya başvuran İzmirli firma Brimstone Kimya Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato geçici mühlet süresi bir ay daha uzatıldı.
TOKİ Ankara Mamak projesine 'Çed olumlu' kararı! 1. ve 2. etapta çalışmalar resmen başladı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak'ta inşa edeceği 712 adet konut projesi için 'Çed olumlu' kararı verildi ve birinci ve ikinci etapta inşaat çalışmalarına başlandı.
Maltepe Meda Marmara 2'de 4 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla hemen teslim fırsatı!
Meda Yapı İnşaat imzası ile hayata geçirilen Meda Marmara 2 projesinde hemen teslim fırsatları devam ediyor. Projedeki konutların fiyatları 4 milyon 800 bin liradan başlıyor. 
Malatya'daki 101 bin 500 konutun inşaatında son durum! 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, Malatya'da inşası devam eden 101 bin 500 konutla ilgili son durumu açıkladı.
Antalya Muratpaşa'ya 893 milyon TL'lik otel projesi için harekete geçildi! 
Selgün Proje Mimarlık, Antalya'nın Muratpaşa ilçesine 893 milyon TL'lik otel projesi için harekete geçti. Toplamda 248 oda, 668 yataktan oluşacak projede Çed süreci başladı.