25 Haziran 2015 Perşembe

Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından 23.06.2015 tarihinde hiçbir yargı kararına dayanmaksızın gerçekleştirilen mühürleme işleminin ardından kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulmuştur.

Bilindiği üzere şirketimizce Ataköy 6.Kısım, 181 Parsel üzerinde sürdürülen inşaat projesi; Bakırköy Belediye Başkanlığı'nın vermiş olduğu 03.12.2013 tarihli yapı ruhsatlarına istinaden devam etmektedir. Bu yapı ruhsatlarının iptali amacıyla konuyla alakası olmayan bir şirketin açmış olduğu dava İstanbul 10.İdare Mahkemesi'nde 2014/995 Esas numarası ile devam etmektedir. Devam eden bu dosyada Sayın mahkemece verilmiş bir yürütmenin durdurulması kararı veya iptal kararı bulunmamaktadır. Sayın mahkeme son ara kararında dosyanın ikinci kez bilirkişi incelemesine gönderilmesi kararı vermiştir. Bu dosya da dünkü hukuk dışı mühürleme işlemini yapan Bakırköy Belediye Başkanlığı da DAVALI sıfatı ile yer almaktadır. Bu suretle Bakırköy Belediye Başkanlığı dosya içeriğine, herhangi bir yürütmenin durdurulması kararı olmadığına en az biz kadar hakimdir.

Bakırköy Belediye Başkanlığı mühürleme gerekçesi olarak; devam eden davanın aleyhe sonuçlanması halinde telafisi güç zararların oluşabileceği ihtimalini öne sürmüştür. Devam eden davanın aleyhe sonuçlanabileceği düşüncesi ile bu mühürleme işlemini gerçekleştirmiştir.

Görüleceği üzere sayın mahkemenin şartları oluşmadığı gerekçesi ile vermediği yürütmenin durdurulması kararını, Bakırköy Belediye Başkanlığı kendini idari yargı yerine koyarak bir anlamda kendisi vermiştir. Hal ve durum böyle iken; hiçbir yargı kararına dayanmayan, hiçbir hukuki sebebi olmayan, tamamen faraziye üzerine kurulu, işlem ile müvekkile ait inşaatı mühürlemek hiçbir lisanda izah bulmamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Yasalar ile yönetilen bir hukuk devletidir. Yapılan her işlem hukuka, yasalara ve mahkeme kararlarına dayanmalıdır. Bunun haricinde yapılan işlemler hukuksuzdur ve Anayasa'nın 125.maddesinde de zikredildiği üzere yargı denetimine tabidir.

Bu vesile ile belirtmek isterim ki;

1.Mühürleme işlemi herhangi bir mahkeme kararına dayanmamaktadır.

2.Kamuoyunda bir bilgi kirliliği olduğu düşünülerek; tarafımızca yapılan tek resmi veya gayri resmi açıklama budur. Bunun haricinde bizim ilettiğimiz söylenerek yayımlanan hiçbir haber gerçeği yansıtmamaktadır.

3.Bahsi geçen hukuk dışı mühürleme işlemi avukatlarımızca idari yargıya taşınmıştır ve konu artık yargının görev alanındadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur,

KUZU TOPLU KONUT İNŞAAT A.Ş Adına,

Özen KUZU


konuthaberleri.com

Yorumlar

Diğer Haberler

Dubai'de Türk yatırımcı akını: Türkler, Dubai gayrimenkul yatırımında ilk 5'e girecek!
Türkiye gayrimenkul piyasasına alternatif arayan yatırımcılar, rotasını Dubai’ye çevirdi. 2024’te 3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiren Türkler, 2025’te 5 milyar dolarlık hedefle küresel yatırım liginde üst sıralara tırmanmaya hazırlanıyor.
Fikret Çetin İnşaat'a 16 Ekim 2025 tarihine kadar kesin mühlet kararı verildi!
Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 2024/351 Esas sayılı dosyası ile görülmekte olan Konkordato davası nedeniyle Fikret Çetin İnşaat'a 16 Ekim 2025 tarihine kadar kesin mühlet kararı verildi.
Trc Makine Tekstil ve Mağazacılık’ın konkordato mühleti 2 ay daha uzatıldı!
Trc Makine Tekstil ve Mağazacılık Limited Şirketi'nin konkordato mühleti 2 ay daha uzatıldı.
Teraphill 15 Şile'de yüzde 2,50 vade oranıyla! Teslimler Ağustos’ta
Albayrak Beton imzalı Teraphill 15 projesinin teslimlerinin bu yılın Ağustos ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projeden yüzde 2,50 vade oranıyla konut sahibi olunabiliyor. 
Boulevard Sefaköy'de özel bahçe katları için peşin ödemede yüzde 25 ek yüzde 15 indirim fırsatı!
Sinpaş Boulevard Sefaköy'de  özel bahçe katları için peşin ödemede yüzde 25 ek yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor.