20 Haziran 2015 Cumartesi

Buna göre artık ancak küçük ölçekli ihalelerde, aşırı düşük teklife inceleme yapmaksızın iş verilebilecek. Aşırı düşük teklif, ihalelere işin piyasa değerinin altında verilen teklifleri tanımlamak için kullanılıyor. Projelerin zamanında ve kaliteli olarak tamamlanmamasının Temel nedeni olarak da ihalelerin aşırı düşük tekliflere verilmesi gösteriliyor.

Yönetmelik değişti
Resmi Gazete'de dün yayımlanan mal ve hizmet alımları yönetmelikleri değişikliklerine göre, artık idareler eşik değerin üçte birine eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde aşırı düşük tekliflerle ilgili inceleme yapmak zorunda olacak.

Bu da yapım işlerinde 2015 yılı için 11 milyon TL'nin üstündeki işlerde aşırı düşük tekliflerin incelenmesi anlamına geliyor. Yapım işlerinde büyüklüğü 11 milyon TL ve altında olan işlerde ise aşırı düşük teklif sorgulaması yapılmadan da ihale sonuçlandırılabilecek.

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...