20 Haziran 2015 Cumartesi

Yasal olmayan işlere karşı tavırlı olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Çalışma arkadaşlarıma yapılan iş yasal değilse 'kırılacak yıkılacak' diye talimatımı verdim. Net 1 cm de olsa izin vermem. Arkadaşımda olsa affetmem yıkarım. Sizlerde işlerinizi projesine uygun yapın yoksa sonucuna katlanırsınız" dedi.

Her fırsatta Belediye başkanlarını ağırlayarak üyelerinin sorunlarını dile getiren Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bu hafta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karaları konuk etti.

ARSA OLMAYINCA MALİYET DE ARTIYOR
En önemli sıkıntılarının Arsa sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Fidan Vursavuş, "Bu önemli sıkıntılarımızı gidermek ve sektörün önünün açılması için sürekli bunu başkanlarımıza dile getiriyor paylaşıyoruz. Şehir merkezinde parsel bazında yapmaya çalıştığımız Kentsel Dönüşüm ve Afet riski bu arsaları yenilemenin bir matematiksel bir yönü yok. Bir çoğumuz Arsa bulamıyoruz. Bulan arkadaşların çok büyük özverilerle bulup anlaştığını biliyoruz."

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİDİR
Vursavuş sözlerine şöyle devam etti, "Şimdi arkadaşlarımız arsa sahipleri ile %60'dan fazla oranlarla anlaşıyor. Yüzdeler artınca maliyetlerimiz de artıyor ve Konut fiyatları da yükseliyor. 2 artı 1'e istediğimiz fiyatlar başta beni çok rahatsız ediyor. İnsanlarımızın yaşam haklarını yüksek miktarlarla almayalım. Layıkıyla 2 artı 1 daireler çizelim ve uygulamasını da projesindeki gibi yapalım" diye uyarıda bulundu.

Belediyelerin önlerine gelen projeleri daha sıkı en az iki kez kontrol etmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Vursavuş, "Özellikle Şehir merkezinde MİA olarak adlandırılan bölgedeki projelerin takibini çok sıkı yapmalı ve haksız rekabeti önlemelidir" dedi.Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Diğer Haberler

Dolar kuru neden sabitlendi?
Dolar son bir aydır yatay halde setrini sürdürüyor ve analistler de dolarda 30 TL'nin altını dillendirse de Merkez Bankası'nın sene sonu dolar tahminlerinde dolar 36 Türk Lirası olarak açıklandı.
Banka banka 100 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son verileri kapsamında artışını devam ettiren 1-3 aylık mevduat faizinde dengelenmiş oldu. Buna göre, yüzde 68 civarında dengelenen 1-3ı.aylık mevduat faizleri yüzde 68,2 olarak belirtildi.
Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Geniş araba sevenler hemen bakın! Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Dizel Manuel, Benzinli Manuel ve Otomatik motor seçenekleriyle Yeni Ford Tourneo Courier, bayilerde yerini aldı. Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT ile seyahat eden yolcu sayısı 86 milyonu geçti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) seyahat eden yolcu sayısının Türkiye nüfusunu geçerek 86 milyon 100 bin kişinin üzerine çıktığını açıkladı. 
Kiraya yapılan 10 puanlık artış ölüm riskini yüzde 8 artırıyor!
Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışlarının kiracıların sağlığını da etkilediği ortaya çıktı. Aşırı stresin neden olduğu kalp, şeker ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların artmasının ölüm riskinin de artmasına sebep olduğu belirtildi.