20 Haziran 2015 Cumartesi

Yasal olmayan işlere karşı tavırlı olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Çalışma arkadaşlarıma yapılan iş yasal değilse 'kırılacak yıkılacak' diye talimatımı verdim. Net 1 cm de olsa izin vermem. Arkadaşımda olsa affetmem yıkarım. Sizlerde işlerinizi projesine uygun yapın yoksa sonucuna katlanırsınız" dedi.

Her fırsatta Belediye başkanlarını ağırlayarak üyelerinin sorunlarını dile getiren Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bu hafta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karaları konuk etti.

ARSA OLMAYINCA MALİYET DE ARTIYOR
En önemli sıkıntılarının Arsa sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Fidan Vursavuş, "Bu önemli sıkıntılarımızı gidermek ve sektörün önünün açılması için sürekli bunu başkanlarımıza dile getiriyor paylaşıyoruz. Şehir merkezinde parsel bazında yapmaya çalıştığımız Kentsel Dönüşüm ve Afet riski bu arsaları yenilemenin bir matematiksel bir yönü yok. Bir çoğumuz Arsa bulamıyoruz. Bulan arkadaşların çok büyük özverilerle bulup anlaştığını biliyoruz."

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİDİR
Vursavuş sözlerine şöyle devam etti, "Şimdi arkadaşlarımız arsa sahipleri ile %60'dan fazla oranlarla anlaşıyor. Yüzdeler artınca maliyetlerimiz de artıyor ve Konut fiyatları da yükseliyor. 2 artı 1'e istediğimiz fiyatlar başta beni çok rahatsız ediyor. İnsanlarımızın yaşam haklarını yüksek miktarlarla almayalım. Layıkıyla 2 artı 1 daireler çizelim ve uygulamasını da projesindeki gibi yapalım" diye uyarıda bulundu.

Belediyelerin önlerine gelen projeleri daha sıkı en az iki kez kontrol etmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Vursavuş, "Özellikle Şehir merkezinde MİA olarak adlandırılan bölgedeki projelerin takibini çok sıkı yapmalı ve haksız rekabeti önlemelidir" dedi.Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Diğer Haberler

Vesta Muğla’da 6 milyon 250 bin TL’ye 2+1! Teslimler 2026 Ekim’de!
Muğla Menteşe’de Emtisi Turan İnşaat tarafından inşa edilen Vesta Muğla projesinde yer alan 2 oda 1 salon konutların satış fiyatları 6 milyon 250 bin TL’den başlıyor. 
TOKİ Konya projesi için düğmeye bastı! Selçuklu’ya 444 konutluk yeni proje geliyor!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Selçuklu’da inşa edeceği 444 konutluk yeni proje için düğmeye bastı. Merakla beklenen projenin ihalesi bugün yapılacak.
Başkent Ankara’da 8 taksitle satılık 3 arsa!
Ankara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, başkent Ankara’da yer alan 3 adet arsayı 8 taksitle satışa çıkardı.
Kartal Afraze Life'ta konut fiyatları ne kadar? Kartal Afraze Life'ta teslimler ne zaman başlıyor?
Afraze Life projesi, AYD Plus İnşaat imzası ile Kartal'da inşa ediliyor. Peki Kartal Afraze Life'ta konut fiyatları ne kadar? Kartal Afraze Life'ta teslimler ne zaman başlıyor?
Tesko Mühendislik Doğalgaz İnşaat’a 3 ay geçici konkordato koruması!
Sinop 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tesko Mühendislik Doğalgaz İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin konkordato başvurusunu değerlendirerek, 25 Haziran 2025 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.