20 Haziran 2015 Cumartesi

Gayrimenkul Yatıran Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Türkiye'den Taşınmaz alırken bürokratik engellerle karşılaşan yabancıların sorunları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir rapor sundu. Şikayet yazısında, yabancıların Doğrudan yabancı yatırımlar Kanunu uyarınca yerli yatırımcılarla eşit muamele görmesi gerekirken ek yükümlülükler getirildiği ve farklı muameleye tabi tutuldukları kaydedilerek şunlara yer verildi:

NAKİT AKIŞI GEREKİYOR
Sektörün en önemli sıkıntılarından birisi olarak görülebilecek likidite ve Finansman sorunların önüne geçebilmek için arza karşılık bir talep çeşitliliği ve nakit akışı yaratılması gerekiyor. Bu doğrultuda da yabancıların Gayrimenkul edinimi önem taşıyor. Her ne kadar bu konuda bazı adımlar atılmış olsa da gerek mevzuattan gerekse de mevzuatın uygulanmasından kaynaklanan bir takım sıkıntılar, yabancı yatırımcıların Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımı yapmasını zorlaştırıyor.

YABANCILARI ÜRKÜTÜYOR
Valilik onay süreciyle ilgili mevzuat uyarınca birtakım kolaylıklar ve süre sınırlamaları getirilmiş olmasına rağmen, uygulamada bu surelere uyulmuyor. Bu nedenle valilik onayının alınması iki ay sürüyor. Bu durum da yabancı yatırımcıların hareket kabiliyetini kısıtlıyor, yerli Yatırımcılar karşısında dezavantajlı duruma düşürüyor.

ALIMLARI ZORLAŞTIRIYOR
GYODER'in raporunda Türkiye'de Taşınmaz edinen yabancı gerçek kişilerin, söz konusu taşınmazdan faydalanma aşamasında Vize ve ikamet gibi sorunlarla da karşılaştığı belirtilerek, "Vize alma zorunluluğu bulunması, bu vizenin belirli sürelerde yenilenmesi, yabancı gerçek kişinin bir süre Yurt dışına çıkması gibi bürokratik ve prosedürel süreçler, yabancı gerçek kişi yatırımcıların Türkiye'de taşınmaz edinmesini zorlaştırıyor. Bu kapsamda; Türkiye'de taşınmaz edinen yabancı gerçek kişilere taşınmazın maliki bulundukları süreç içerisinde ikametgah izni verilmesi ve yenilenmesi gibi bürokratik süreçlerin kısaltılmasının yabancı gerçek kişilerin taşınmaz edinmesini artırıcı bir etkisi olacağı kanaatindeyiz" ifadelerine de yer verildi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Benleo Acıbadem'de 1 yıl boyunca ödeme yok! 
Esta Construction imzası taşıyan Benleo Acıbadem projesinde başlatılan yeni kampanya kapsamında tam 1 yıl boyunca ödeme yapılmıyor. İşte kampanya ile ilgili detaylar...
Vakıf GYO İki Konak'ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!
Vakıf GYO tarafından İzmir Konak'ta hayata geçirilecek olan İki Konak projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu projenin yüklenici sözleşmesi iki taraflı olarak sona erdirildi. İşte detaylar...
Süheyl Batum'dan Florya tepkisi: '500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam'
Galatasaray Kulübünün başkan adayları arasında yer alan Süheyl Batum, Florya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam" dedi.
Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Geniş araba sevenler hemen bakın! Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Dizel Manuel, Benzinli Manuel ve Otomatik motor seçenekleriyle Yeni Ford Tourneo Courier, bayilerde yerini aldı. Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! 18 Mayıs 2024 benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları...
Araç sahipleri hafta sonu benzin ve motorin fiyatlarında zam veya indirim var mı diye merak edip araştırıyorlar. Buna göre, İstanbul'da benzinin litre fiyatı ne kadar oldu ve 18 Mayıs 2024 benzin, motorin (mazot) ve LPG fiyatları nedir?