3 Aralık 2020 Perşembe

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesiyle kira fiyatlarına zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...



Kira artışı ihtarname örneği 2021
Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde, gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira fiyatlarına zam yapılıyor. Yapılacak bu zam da TEFE-TÜFE oranlarına göre belirleniyor. Kira zammı gönderilecek bir ihtarname ile kiracıya bildirilebiliyor. Peki kira artışı ihtarname örneği 2021 nasıl hazırlanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Sözleşmede kira bedelinin artacağıyla ilgili bir maddenin bulunması durumunda kiraya veren bildirim amacı ile ihtarname gönderebiliyor. Kira bedeli artırım ihtarnamesi kiraya veren ve kiracı arasında artış bedeli konusunda anlaşmazlık var ve dava yoluna gidilecek olması durumunda da gönderiliyor. 

Taraflar tarafından bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını aşmamak şartıyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınıp hakkaniyete göre belirleniyor.

İhtarname noter aracılığı ile gönderilecek ise 3 nüsha çıktı alınmalıdır ve noter tarafından onaylanması gerekiyor. İhtarname iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilecek ise 1 nüsha çıktı alınarak imzalanıyor.

Kira artışı ihtarname örneği 2021

İHTARNAME İHTAR EDEN : 

VEKİLİ : 

MUHATAP : 

KONU : Yeni kira dönemi başlangıcından itibaren aylık kira bedelinin net ………-TL olarak ödenmesi ihtarıdır. 

AÇIKLAMALAR : 

1- Mülkiyeti müvekkilime ait olan …….. Mah. …….. Sok. …….. Apt. …. D:…. …………….. adresindeki apartman dairesinde ../../…. başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile aylık …………..-TL bedelle kiracı olarak oturmaktasınız. 

2- Yeni kira dönemi başlangıcı olan ../../…. tarihinden itibaren ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak aylık kiranın ……………..-TL olarak ödenmesini talep etme gereği doğmuştur. 

TALEP SONUCU : Yeni kira dönemi başlangıcı olan ../../…. tarihinden itibaren aylık kira parasının …………..-TL den net ……………-TL ye çıkartılarak ödenmesini, aksi takdirde aleyhinize kira tespit davası açacağımızı, yargılama giderleri ile vekalet ücretini ödemek zorunda kalacağınızı ihtar ederim. 

İHTAR EDEN VEKİLİ 

SAYIN NOTER, Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, tebliğ şerhini taşıyan bir nüshasının tarafıma verilmesini diğer nüshasının tarafınızca saklanmasını talep ederim.

Kira artışı ihtarname örneği 2020!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 

Yorumlar

Diğer Haberler

Kent Etiler'de kişiye özel ödeme planı! Teslimler 2026'da!
MESA ASL ADİ Ortaklığı imzası taşıyan Kent Etiler projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. 1.361 adet konuta yer verilen projenin teslimlerinin 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
2021'de 7 TL olan benzin şimdi 45 TL! Ev kiraları neden hala 2 bin TL? 
Binlerce ev sahibi yüzde 25 kira zammı sınırı sebebiyle mağdur durumda. Bir ev sahibi 2021 yılı ile şimdiki benzin fiyatlarını karşılaştırdı ve 'Bu enflasyonun sorumlusu ev sahipleri mi?' dedi. İşte ayrıntılar...
Hyundai Tucson Nisan kampanyası! 122 bin TL'ye varan indirim fırsatı başladı! Hyundai Tucson 2024 fiyatı ne kadar? 
Hyundai, en sevilen modelleri arasında yer alan Hyundai Tucson Nisan 2024 fiyatı listesi açıklandı. Nisan ayına özel Hyundai Tucson'da 122 bin liraya varan indirim fırsatı devam ediyor. İşte Hyundai Tucson 19 Nisan 2024 fiyat listesi. 
Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!
Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.
Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!
Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.