5 Eylül 2020 Cumartesi

Emlak Konut GYO, Kanal İstanbul güzergahında yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazi satın almak için TOKİ ile protokol imzaladı. Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bulunan arazinin değeri 1.4 milyar TL olarak belirlendi. 



Tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul projesinin güzergahında bulunan Küçükçekmece Gölü kıyısındaki toplam 1 milyon 971 bin 786 metrekarelik arazi ile ilgili yeni bir gelişme oldu. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Emlak Konut GYO, 3 Eylül 2020 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)  yaklaşık 2 milyon metrekarelik araziyi TOKİ'den satın almak için 28 Ağustos 2020 tarihinde protokol imzaladıklarını açıkladı.

689 BİN METREKAREYE 1.4 MİLYAR DEĞER BİÇİLDİ

Bildirime göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  TOKİ  Başkanlığı mülkiyetinde bulunan Avcılar, Firuzköy Mahallesinde yer alan toplam 1 milyon 971 bin 786 metrekare büyüklüğündeki dört parselin, imar uygulaması sonrasında oluşacak yaklaşık 689 bin metrekarelik kısmı değerlemeye tabi tutuldu.

Bildirimde, “Yaklaşık 689,049.05 metrekare yüzölçümlü imar parsellerinin 1 milyar 420 milyon TL (KDV Muaf) bedel üzerinden şirketimizce satın alınmasına ilişkin; şirketimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 28.08.2020 tarihinde protokol imzalanmıştır” ifadesi kullanıldı. 

“DURMAYAN TEK ŞEY RANT AŞKI”

Bazı AKP'li siyasetçilerin ve Ortadoğulu zenginlerin arazi satın aldığı Kanal İstanbul güzergahında süren rant hareketlerine CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, tepki verdi.

Ataman, “Türkiye'de durmayan tek şey Kanal İstanbul'daki rant aşkı. Garantili hastane yaptılar, garantili köprü yaptılar, garantili yol yaptılar şimdi de rant garantili proje yapıyorlar. Durmak yok ranta devam. Kanal İstanbul'da bitmeyen rant aşkı devam ediyor. Emlak Konut, 1.4 milyar liralık Kanal İstanbul manzaralı arazide rant garantili proje geliştirecek” dedi. 

Emlak Konut GYO'dan Avcılar Firuzköy'e yeni proje!

Yorumlar

Diğer Haberler

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!
Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi yüzlerce mağdur da yarattı. 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, Büyükşehir şirketi İzbeton’un yapımını üstlenmiş olduğu proje alanında yeni başkan Cemil Tugay’a seslendi.
Bugüne kadar 30 milyar TL'lik iş bitiren Özsoy Grup konkordato talep etti!
Aralarında İncirlik Üssü’ndeki bir projenin de yer aldığı 150 kadar dev projede imzası bulunan Özsoy İnşaat'ın 3 şirketi için konkordato talep edildi.
Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!
Holllanda'nın başkenti Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm şehri oteller için “yasak bölge” ilan etti.
1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? Garanti, Akbank ve Yapı Kredi hesaplama tablosu!
Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankaların konut kredilerinin aylık taksitleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte son dakika hesaplama tablosu...
Milli Emlak'tan 7 bin TL'ye son dakika arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri kaçırmayın!
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 7 bin Türk Lirası'ndan başlıyor.