5 Eylül 2020 Cumartesi

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?



Devlet tarafından belirlenen bankalarda konut hesabı açan vatandaşlara, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe fırsatı sunuluyor. 

Bankalarda konut hesabı açanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişiyor. Peki devlet destekli konut hesabında devletin katkı oranı ne kadar? İşte detaylar...

-36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara, devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 15 olurken; azami katkı tutarı 24 bin 741 TL tutarında oluyor. 

-48 – 59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktirenlere, devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 18 olarak belirlenirken; azami katkı tutarı ise 26 bin 645 TL olarak belirlendi. 

-60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 25 olarak belirlenirken; azami katkı tutarı da 28 bin 548 TL olarak yapılıyor. 

Eğer evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak açması durumu olursa da, devlet desteği 57 bin TL’ye kadar çıkıyor. 

Kampanyanın bir diğer koşulu düzenli ödeme yapılması. 

Tek seferde toplu para yatırılmasından daha çok aylık olarak para biriktirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla düzenli ödeme yapılması isteniyor. Konut hesabı açan kişiler arasından en az 36 aylık hesabı olanlar hibe desteğinden faydalanabiliyor. 

Paranın birikim süresine göre konut hesabında hibe tutarları yükseliyor.

Geri ödemesiz devlet desteği ile konut almak isteyen vatandaşların en az 3 yıl hesaplarının açık olması gerekiyor. Bu şartlar altında devlet hibesinden herkes faydalanabiliyor.

İlk kez konut alacaklara devletten 30 bin TL’lik hibe!

Yorumlar

Diğer Haberler

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!
Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...
İki ilde 38 arazi ve 1 konut satılacak!
Ankara ve Diyarbakır'da yer alan 38 arazi ile 1 konut satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Nisan, 24 Nisan, 25 Nisan, 7 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Nefes Çengelköy satışta! Peşin ödemelerde indirim fırsatıyla oturuma hazır 2+1 ve 4+1 daireler!
Nefes Çengelköy projesinde konut satışları devam ediyor. Peşin ödemelerde indirim fırsatının sunulduğu projede, 2+1 ve 4+1 dubleks daireler oturuma hazır durumda. Peki Nefes Çengelköy'de konut fiyatları ne kadar? 
Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!
6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için tanınan ek süre için başvurular bugün sona eriyor. 
Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!
Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan ayında hesaplara ne kadar para yatırılacak? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...