5 Eylül 2020 Cumartesi

Yeni bir ev satın almak isteyen vatandaşlar faiz oranlarının değişmesiyle ev fiyatlarının düşmesini bekliyor. Peki, uygun faizler konut kredisi veren bankalar hangileri? Konut fiyatları düşer mi?



Vatandaşların ev alırken kullanması için verdiği konut kredisi faiz oranları güncellendi. Mynet'te yer alan habere göre; koronavirüs salgını nedeniyle uygulamaya alınan ve bankalarca verilen ucuz konut kredisi ile ilgili kampanyalar da yavaş yavaş sona eriyor. Konut kredisi faizleriyle ilgili değişiklik yapılırken bir yandan da buna bağlı olarak konut fiyatları düşer mi sorusu araştırılıyor.

Peki, uygun konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte bankalar tarafından konut satın almak isteyen vatandaşlara sunulan güncel konut kredisi faiz oranı ile ilgili tüm detaylar...

Konut kredisi faiz oranları devamlı olarak güncellenirken bir yandan da vatandaşlar tarafından konut fiyatları düşecek mi sorusu soruluyor. GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-2. Çeyrek Raporu’na göre; 2019 senesinin ilk yarısında toplamda 505 bin konut satışı gerçekleşmişti. Bu rakam 2020 senesinde 625 bin adede gelerek yüzde 23,5’lik bir artış gösterdi.

Haziran ayı değerlendirildiğinde kamu bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyalarının konut satışlarını olumlu anlamda etkilediği ifade edildi. Bu kapsamında konut kredisi faiz oranları değişiklik gösterirken konut fiyatlarının ne şekilde değişeceği merak ediliyor. Konut kredisi faiz oranlarının değişmesi ile birlikte önümüzdeki dönemlerde konut fiyatlarında yaşanan düşüş, vatandaşların beklentileri arasında yer alıyor. Bir yandan da vatandaşlar tarafından uygun konut kredisi hangi banka veriyor konusunda araştırmalar yapılıyor. 


 

Yorumlar

Diğer Haberler

1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!
1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.
Konutta makas değişikliği! Fiyatlar ne olacak?
TCMB tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi yaklaşık 3 yıl sonra ilk defa reel olarak azalış gösterdi. İşte söz konusu verileri Habertürk'teki köşesine taşıyan Abdurrahman Yıldırım'ın konu ile ilgili o yazısı...
A101 25 Nisan - 2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'de onlarca üründe indirim fırsatı sunuluyor!
A101 25 Nisan-2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. A101’de bu hafta; birçok indirimli ürünler raflarda yerini aldı. 
Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.
Chery Nisan kampanyasında son 5 gün! Chery Omada 5, Tiggo 7 Pro’da 200 bin TL’ye  0,99 faiz fırsatıyla
Otomobil almak isteyenlerin son dönemde beğenisi kazanan Chrey, Omada 5 ve Tiggo 7 modellerinde Nisan ayına özel kampanya başlattı. Avantajlı fiyat ve kampanyadan yararlanmak için son gün ise 30 Nisan.