5 Eylül 2020 Cumartesi

Mersin'in Akdeniz ilçesinde 5 mahallede başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.



Mersin Akdeniz'de 5 mahallede ekonomik ömrünü tamamlayan konutlar için başlayan kentsel dönüşüm projesinde sona gelinirken uzun zamandır tartışma konusu olan Çankaya İlkokulu’nun da kreş olarak hizmete açılacağı kaydedildi.

Mlliyet'te yer alan habere göre; Akdeniz Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı, M. Mustafa Gültak başkanlığında, konferans salonunda düzenlendi. Açılış ve yoklama ile başlayan Akdeniz Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda, gündem maddeleri içinde 'Kentsel Dönüşüm Projeleri' ve 'Çankaya İlköğretim Okulu' ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi ön plana çıktı. Diğer yandan, koronavirüs algınına karşı alınan tedbirler kapsamında, toplantı öncesinde meclis üyelerine maske dağıtıldı; konferans salonunda birer koltuk boş bırakılıp oturma düzenine geçildi. 

Kentsel dönüşüm alan sınırı hakkında gündemle ilgili tartışmalarla ilgili konuşan Başkan Gültak, Turgut Reis, Bahçe, Barış, Kiremithane, Çamlıbel gibi mahallelerde birçok yapının ekonomik ömrünü tamamladığını söyledi. Başkan Gültak, "Uzmanlar, deprem kuşağında olmadığımızı söylüyor. Ama bir  Adana  depremi oldu, bayağı bir yıkım oldu. Burası da ciddi sallandı. Büyük bir sallantıda inanın Akdeniz’in ve Toroslar yarısı, Yenişehir’in bir kısmı gider. Bakın en son Giresun’da örneğini yaşadık. Akdeniz’de, Yenişehir’de, Mezitli’de de biz bunu yaşıyoruz. Artık dere yataklarını, doğanın hâkim olduğu alanları insanoğlunun gasp etmemesi gerekiyor" diye konuştu.

Sözlerine; 'Her şeyin bir miadı var' şeklinde devam eden Başkan Gültak, “Şu binaların çoğunun etütleri yapılsa, ne betonu betondur, ne de demiri demirdir. Bizim bir an önce gözümüzü de biraz karartarak bu işleri yapmamız gerekiyor. Bizim bir an önce şehrimizin ana arterlerini düzeltmemiz gerek. Bakınız, ilaç acıdır ama tedavi eder, hayat kurtarır. Dolayısıyla bizim şehrin de bazen, belki acı bir reçeteye ihtiyacı var. Ama şehir kurtulacak, geleceğimiz kurtulacak. Bu şekilde bir imarlaşma, yapılaşma yok. Bizim bir an önce el atmamız gerekiyor. Bugüne dek birçok kişi kaçak güreşmiş. Ama ben bu riske giriyorum, taşın altına elimi koyuyorum. Dolayısıyla bu bölgelerin hem daha rantabl kullanılması hem de güzel değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. İnsanlarımız da mağdur edilmeyecek. Romanlar veya diğer hak sahipleri ile ilgili Hükümetin ve belediyelerin de ciddi destekleri de var. Biz de destek oluyoruz. Mesela bizde 3 Roman Derneği var, 3’ü de bizimle çalışıyor. Üçüne de yer tahsisi yapmışız, projelerine dâhil oluyoruz. Şehrimizi, şehrimizin hayatını kurtarmak istiyorsak en kısa sürede harekete geçmemiz lazım. Tabi insanlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Ataş’ta mağdur olan var mı? Barış, Bahçe’de mağdur etmedik. İlk görüşmelerimiz, tam anlaşma sağlayamadık. 8 aydır TOKİ’ye gidip geliyoruz, farklı formüller bulduk, fiyatları daha da aşağı çektik. Orada da anlaşacağımıza inanıyorum. Özellikle Akdeniz’in, kent merkezinin dönüşüme ihtiyacı var" açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Diğer Haberler

İki ilde 38 arazi ve 1 konut satılacak!
Ankara ve Diyarbakır'da yer alan 38 arazi ile 1 konut satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Nisan, 24 Nisan, 25 Nisan, 7 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Tamtur pırlanta yüzük almak isteyenler baksın! İnza Pırlanta fiyat listesi 28 Mart 2024!
Kadınların en çok tercih ettiği yüzükler arasında yer alan tamtur yüzüklerin fiyatları araştırılıyor. İnza Pırlanta'da tamtur yüzün ne kadar? İnza Pırlanta tamtur ve yarımtur fiyat listesi 28 Mart 2024...
1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek
1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.
1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!
1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 
Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı! 
Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı. İşte o son dakika gelişmesi ve proje ile ilgili detaylar...