5 Eylül 2020 Cumartesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 270 Bin metrekare alanda inşa edilecek olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 40 Bin metrekarelik birinci etabında çalışmalar başladı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliği ile 270 Bin metrekare alanda inşa edilecek olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 40 Bin metrekarelik birinci etabında çalışmalar başladı.

Şanlıurfa Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Eski Karayolları Genel Müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanda yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projeye start verildi. 

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince öncelikle alandaki ağaçların birçoğu kesilmeden kökünden çıkarılarak taşındı, ardından ise temel atma çalışmalarıyla beraber hummalı bir inşaat süreci başlatıldı.

BEYAZGÜL, YEŞİLDİREK KENTSEL DÖNÜŞÜM 1.ETAP İNŞAAT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile inşaat alanına giderek, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,"20 yılı aşkın zamandır süre gelen Yeşildirek Kentsel Dönüşüm sorununa neşteri vurduk" diye konuştu.

Başkan Beyazgül, "Haliliye İlçemizin kanayan yarası olan kentsel dönüşüm projesi için ketsel dönüşüm yapılacak mı diye soruluyordu. Göreve geldiğimiz zaman ilk ele aldığımız konulardan biri oldu. Çevre Şehircilik Bakanımız ve TOKİ ile temaslarımızı sıkılaştırdık burada Büyükşehir Belediyemize ait yedi dönümlük bir yeşil alan vardı, bunun karşılığında biz Eyüp Nebi’de sabır evlerini aldık ve sabır evlerini şuan da halkımızın hizmetine sunmak için ihalesini de yaptık, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldıktan sonra halkımızın hizmetine sunulacaktır" dedi. 

Projenin tamamen bölge halkının yaşam standartlarını en iyi seviyelere getirmek için hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Beyazgül, "Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi tamamen halkımız için yapılıyor, buradaki insanlarımızla mülkiyet takası yapılacak ve takastan sonra açılacak yeni alanlarda yeni binalar yükselecek. Burada okul, semt evi, sosyal ve kültürel alanlar ile halka açık yaşam alanları yer alacak. Projenin tüm etapları tamamlandığında bu bölge tamamen modern bir semt haline getirilecek" açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN CANPOLAT KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YEŞİLDİREK TAMAMEN CANLANACAK

Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinde inşaat aşamasına geçilmesinde büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkülerini ileten Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, "Yıllardır kangren haline gelen sorun çözüme kavuştu. Başta Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve emeği geçen teknik personellere ilçem adına teşekkür ediyorum.  Proje sayesinde Yeşildirek tekrardan canlanacak ve modern bir hale gelecek" şeklinde konuştu. 

Yeşildirek Mahalle Muhtarı Halil Küçük ise "Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar başkanlarımızın uğraşları neticesinde birinci etaba başlanıldı" dedi

Yeşildirek Kentsel Projesinin birinci etap çalışmalarıyla 40 bin metrekarelik alanda 294 konut ve 26 iş yeri inşa edilecek. Belirli bir aşamaya geldikten sonra buradaki kentsel dönüşüm ilan edilen bölgede vatandaşlarımız ile temasa geçilerek takas işlemlerine başlanacak. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Yorumlar

Diğer Haberler

Danıştay'dan Kızılbük GYO'nun ÇED projesine onay! Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma talebi reddedildi!
Danıştay Dördüncü Dairesi, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararının iptali için yürütmeyi durdurma istemini reddetti.
Konya Akabe Konutları'nda 6 milyon TL fiyatla konut sahibi olma fırsatı!
Şendemir İnşaat imzasıyla Konya'da inşa edilen Akabe Konutları'nda 6 milyon TL fiyatla konut sahibi olma fırsatıyla konut satışları devam ediyor. 
ZNC Gayrimenkul’ün konkordato başvurusu mahkeme tarafından reddedildi!
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, ZNC Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi’nin konkordato başvurusunu reddetti. 
Living Yazlık’ta 4.6 milyon TL’den başlayan fiyatlarla! Yeni proje!
Living Yazlık projesinde yer alan konutların güncel satış fiyatları 4 milyon 600 bin TL’den başlıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2026 yılının Haziran ayında yapılması planlanıyor.
Piyermary Enamel Madencilik ve ortaklarına 1 yıllık kesin konkordato mühleti!
Bolvadin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Piyermary Enamel Madencilik İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile şirket ortaklarına 1 yıl süreyle kesin konkordato mühleti verilmesine karar verdi.