16 Ağustos 2020 Pazar

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Yenigün, ''Gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” dedi.



Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, depremde kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın acılarının hala yüreklerde olduğu kaydedilirken “TMB olarak, böyle bir acının ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Toplumsal hafızasında deprem acılarının yaşandığı ülkemizde, art arda meydana gelen son depremlerin de tüm kesimlerin bu konudaki sorumluluklarını bir kez daha hatırlaması ihtiyacını ortaya koyduğundan bahseden TMB Başkanı Yenigün, “Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde bulunan Türkiye’de sağlam yapıların önemi her geçen gün daha fazla hissedilmektedir. Güvenli yapılara ilişkin farkındalık artmakta ve önlemler memnuniyet veren biçimde alınmakta olsa da deprem gündeminin sürekli kılınarak ihtiyaçların tamamlanması gerekmektedir. Deprem hazırlıklarını bu afetin ciddi tehdidi altında olan ülkemizde öncelikli gündem maddesi kılalım, gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” açıklamasında bulundu. 

Üretim, denetim ve eğitimde sıfır tolerans

Yenigün, açıklamalarına şu şekilde son verdi: “Kayıplara, deprem değil, ihmal ve kusurlu yapılar sebep oluyor. Zaman, ‘üretim, denetim ve eğitimde depreme karşı sıfır tolerans’ zamanıdır. Ülkemiz açısından deprem odaklı kentsel dönüşüm hayati önem taşımaktadır. Ancak her zaman vurguladığımız üzere; kentsel dönüşüm bina bazlı ve rant odaklı ele alınmamalı, dönüşüm bütünsel bazda bilimsel biçimde tasarlanarak uygulanmalıdır. Doğru mühendislik yaşatır. Dolayısıyla müteahhitlik kriterlerini belirleyen yasal altyapının tamamlanması ve etkin biçimde uygulanması gerekmekte, yapı denetimleri de büyük önem taşımaktadır. Ayrıca nitelikli ve eğitimli işgücünün dayanıklı yapılar için bir zorunluluk olduğu unutulmamalıdır.”

Deprem geliyor!

Depreme kentsel dönüşümle hazırlanmalıyız!

 

 

Yorumlar

Diğer Haberler

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi.