16 Ağustos 2020 Pazar

Fehmi Öztürk ve ortağı inşaat şirketi sahibi Fırat Muşlu arasındaki ‘dolandırıcılık iddiası’ kavgası giderek büyüyor...



Muhtarların kurduğu Ulusal Muhtariyet Partisi’nin (UMP) eski genel başkanı Fehmi Öztürk, ortağı inşaat şirketi sahibi Fırat Muşlu tarafından kumpas kurularak 50 milyon dolar dolandırıldığını öne sürmüştü.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ortak olduğu inşaat şirketine ait milyonlarca TL'lik çeki şahsi borçları nedeniyle kullanarak şirketi zarara soktuğu iddiasıyla Fehmi Öztürk hakkında, ‘Güveni kötüye kullanmak’ suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul mahkemelerinde açılan davalarda eski muhtar ve Ulusal Muhtariyet Partisi eski genel başkanı Fehmi Öztürk ve iş insanı Fırat Muşlu’nun dolandırıcılık iddialarına göre olay şu şekilde gelişti:

“TAPU DEVİRLERİNİ YAPMADI” İDDİASI


Tekstil firması Giff Tekstil’in sahibi olan Fırat Muşlu, kurduğu Durak Plus Gayrimenkul A.Ş. ile çeşitli projelere imza attı. Muhtarların kurduğu Ulusal Muhtariyet Partisi’nin (UMP) eski genel başkanı Fehmi Öztürk, ortaklık karşılığında Fırat Muşlu’ya gayrimenkul ve menkullerden meydana gelen bir taahhütname verdi.

Fakat Öztürk, 2014 yılında yarı yarıya ortak olduğu Durak Plus Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’ye, ortak olurken vermeyi taahhüt ettiği ödemeleri ve tapu devirlerini yapmadı.


Fırat Muşlu, dolandırıldığını iddia ediyor.


BAĞIMSIZ DENETÇİLER İNCELEDİ


Fehmi Öztürk’ün şirkete ortak olmasından 3 sene sonra şirket denetiminde yolsuzluk iddiası ortaya atıldı. Bunun üzerine oluşturulan tahkim heyeti bir çalışma yaptı ve Fırat Muşlu’yu haklı buldu. Heyet, şirketin paralarını Fehmi Öztürk’ün üzerine geçirdiğini de belirledi. Bağımsız denetçiler de şirketi inceledi, Muşlu’nun 85 milyon lira alacağı olduğunu belirledi.

Tahkim heyetinin kararı üzerine Fehmi Öztürk, Fırat Muşlu’ya hisselerini devretti, borçlu olduğunu kabul ederek 20 milyon liralık senetleri kendi rızasıyla Muşlu’ya verdi. Öztürk’ün çocukları ve avukatı da borcu kabul ederek bonolara imza attı.

ÖZTÜRK, YARALAMA İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSU YAPTI


Fehmi Öztürk de borcuna karşı imzaladığı senetlerin kendisine zorla imzalattırıldığını ileri sürerek bonoları imzaladıktan 2 sene sonra bono ödeme tarihleri yaklaştığında, Fırat Muşlu ve tahkim heyeti üyeleri hakkında rüşvet, organize suç örgütü, senet yağma, hakaret, yaralama suçlarından şikâyetçi oldu. Fehmi Öztürk, Muşlu ile arasındaki anlaşmazlık konusunda arabuluculuk yapmaya soyunan AKP’li eski vekil Cuma İçten tarafından darp ettirildiğini iddia etti.

 


Fehmi Öztürk, dolandırıldığını ve darp ettirildiğini öne sürmüştü.


“100 MİLYON TL KREDİ BORCU ÖDEDİM”

Fırat Muşlu ise savcılığa yaptığı şikâyette şirketine yarı yarıya ortak olan Fehmi Öztürk’ün güvenini ve kendisine verdiği yetkileri kötüye kullanarak, yeni projeler geliştirmek için çekilen kredileri zimmetine ve ailesinin hesabına geçirdiğini öne sürdü. Muşlu, şirkete ortak olduktan sonra Fehmi Öztürk ve ve ailesi adına 40’tan fazla gayrimenkul alındığını tapu senetleriyle belgelediğini iddia etti. Öztürk’ün şirket adına çektiği yaklaşık 100 milyon liralık krediyi de kendisinin ödediğini dile getiren Fırat Muşlu, eski muhtarın halen kendisine ve ortak oldukları şirkete 85 milyon lira borcunun olduğunu öne sürdü. Öztürk’ün şirketteki ortaklığının bitmesine rağmen şirket aracını da geri vermediği bildirildi.

2 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ


Savcılık, Öztürk’ün şirketin mal varlığını azalttığını, birçok şirket çekini üçüncü kişilere vererek şirketin içini boşalttığını, şirketle ilişiğinin kesilmesine rağmen şirket aracını teslim etmediği iddiasıyla hakkında güveni kötüye kullanmak suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Fehmi Öztürk, şirket aracını teslim etmeme gibi bir durumunun olmamasına rağmen araç kızının evinin otoparkında bulundu. Polis araca da el koydu.

RÜŞVETTEN DAVA AÇILDI


Bu esnada Fehmi Öztürk’ün şikâyeti üzerine Fırat Muşlu ve muhasebecisi hakkında bilirkişiye rüşvetten dava açıldı. Yargılamada Fırat Muşlu ve muhasebecisine iftira atıldığı da belirlenerek, sanıkların beraatine karar verdi.

85 MİLYON TL’Yİ ÜZERİNE GEÇİRDİ


Gazete Kolektif’e süreci anlatan ve çeşitli belgelerle haklılığını kanıtlamaya çalışan Muşlu, eski ortağı Öztürk’ün kendisini iktidara yakın medya organlarıyla hedef haline getirmeye çalıştığını ve büyük bir çaresizlik içinde olduğunu söyledi.

Fırat Muşlu sahibi olduğu Durak Plus Gayrimenkul A.Ş.’nin Fehmi Öztürk tarafından içinin boşaltıldığını, yasa dışı yollardan kazandığı tüm paraları üçüncü kişilere aktardığı ve kendisini zarara soktuğunu ve uhdesine 85 milyon TL geçirdiğini öne sürdü.

Fırat Muşlu ve Fehmi Öztürk arasındaki ceza ve hukuk davaları sürüyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...