16 Ağustos 2020 Pazar

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Çekmeköy Hamidiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 23 milyon TL bedelle satışa çıkardı.



İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Çekmeköy Hamidiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 23 milyon TL olarak belirlendi. Satış ihalesi 1 Eylül 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığından:

1 - Mülkiyeti Belediyemize ait ve aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile satılacaktır. İhale, Merkez Mahallesi, Piri Reis Caddesi, No: 5 Çekmeköy/İstanbul adresindeki Çekmeköy Belediye Binası 3. Kattaki Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.

2 - Şartname bedeli 1000,00 TL (Bin Türk Lirası) olup, Çekmeköy Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden satın alınabilir veya aynı yerde ücretsiz görülebilir.
3 - İhaleye Katılabilme Şartları; İhaleye katılmak isteyen isteklilerin tekliflerini aşağıdaki belgelerle birlikte kapalı zarf içerisinde ibraz etmeleri gereklidir.
A. Gerçek Kişilerden;
İkametgâh Belgesi, Nüfus Cüzdan Sureti, Noter Tasdikli İmza Beyannamesi, Geçici Teminat Mektubu veya Makbuzu, Temsil durumunda; noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait noter tasdikli imza sirküleri,
B. Tüzel Kişilerden;
Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden, İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, Şirketlerden; Noter tasdikli imza sirküleri, Vakıflardan; ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküleri,
Derneklerden; ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi, Derneklerden; dernek tüzüğünün noter tasdikli sureti, Temsil durumunda; Noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi, geçici teminat mektubu veya makbuzu,
C. Ortak Girişimlerden;
Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için, işbu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeleri ibraz etmeleri zorunludur.
Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı, yabancı istekliler, gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre (A) veya (B) bentlerine göre ibraz edeceği belgeler, işbu belgeler yurtdışında düzenlenmiş ise her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gereklidir.
4 - 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 6. maddesindeki kişiler veya 83. maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışta bulunan kişiler ihaleye katılamazlar.
5 - İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgeleri ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını da içeren kapalı zarflarını en geç ilanda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar, Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Merkez Binası 3. Katta bulunan Yazı İşleri Müdürlüğüne sıra numaralı alındılar karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
6 - Müşteri kesin ihale kararının kendisine tebliğinden itibaren 15 (on beş) takvim günü içinde ihale bedeli ile taşınmazın devri ile ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ve diğer giderleri ödeyecektir.
7 - Bu ilan kapsamında yapılacak olan satış işlemlerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır. İhale Komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

Yorumlar

Diğer Haberler

Martı Gayrimenkul İş Bankası'na olan kredi borcunu kapattı!
Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MRGYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) İş Bankası'na olan kredi borcunun kapatıldığını duyurdu.
Kağıthane Vadi Premium Residence’ta yüzde 35 peşinat imkanıyla!
İstanbul’un hızla değer kazanan bölgelerinden Kağıthane’de inşa edilen Vadi Premium Residence’ta yüzde 35 peşinat imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. 
Konkordato ilan eden Erşan Et için mahkemeden yeni karar! 3 ay süreyle geçici mühlet kararı!
Migros, Metro, Carrefour, BİM, Şok, A101, Özdilek, Çağdaş ve McDonald’s gibi dev restoran ve marketlere et tedarik eden Erşan Et için mahkeme yeni kararını duyurdu.
16 milyon TL'ye kiracılı ev alan ev sahibi isyan etti: 'Kira bedeli 10 bin TL, onu da alamıyorum' 
Kira bedellerinden dolayı ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyüyor. 16 milyon TL'ye kiracılı bir ev alan ev sahibi kira bedelinin 10 bin TL olduğunu ve kiracının kirayı ödemediğini söyleyerek isyan etti.
AHS Mobilya’nın konkordato talebi reddedildi!
AHS Mobilya ve Halı İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapılan konkordato başvurusu reddedildi.