7 Ağustos 2020 Cuma

Ticaret Bakanlığı, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi amacıyla bazı tarım ürünleri ithalatındaki gümrük vergilerinde düzenlemeye gidildiğini, bu kararın kesinlikle gümrük vergilerinde bir indirim anlamına gelmediğini bildirdi.



Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Resmi Gazete'nin 5 Ağustos tarihli sayısında yayımlanan "İthalat Rejimi Kararına Ek Karar" kapsamında, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi amacıyla sarımsak, ceviz, muz, çay, çerezlik ve yağlık ayçiçeği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının, nispi ve maktu olarak ikiye bölündüğü, sonuçta alınan gümrük vergisi oranı değiştirilmeden daha etkin bir uygulamaya gidildiği hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bazı basın ve yayın organlarında, söz konusu ürünlerde gümrük vergisi indirimine gidildiğine yönelik yanlış bir bilgilendirme yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Bu şekilde çıkan yanlış haberlerin, üreticimizin aylarca emek vererek ürettiği ürününü ithalat baskısı varmış gibi gösterilerek düşük fiyattan almak için piyasada spekülasyona yol açtığı veya açabileceği değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yerli üretimin korunması ve teşvik edilmesi amacıyla alınmış olunan bu karar, kesinlikle gümrük vergilerinde bir indirim anlamına gelmemektedir. Söz konusu düzenleme, dünya fiyatlarının çok altında birim fiyatla gerçekleştirilen ithalatın önüne geçilerek sektörde adil ve rekabetçi bir yapı oluşturmayı amaçlamaktadır. Böylece üreticimiz ve dürüst tüccarımız korunacak, devletin vergi kaybı önlenecek ve piyasada haksız rekabet ortamı oluşması engellenecektir."

Yorumlar

Diğer Haberler

Altın fiyatları tuzla buz oldu! Kıyıda köşede altını olanlar dikkat! 15 Mayıs 2025 son dakika altın fiyatları!
15 Mayıs 2025 son dakika altın fiyatları belli oldu. Vatandaşlar altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2025 Perşembe son dakika altın fiyatları...
ÖİB’den İzmir, Adana ve Karaman’daki gayrimenkullerin satışına onay!
Sümer Holding’e ait gayrimenkullerin satışına ilişkin Özelleştirme İdaresi kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. İzmir, Adana ve Karaman’daki üç taşınmaz toplam 27 milyon TL’yi aşan teklifler karşılığında el değiştirdi.
Avrupa, konut krizini çözmek için harekete geçti! Uygun fiyatlı konut satışları için fon kurulması bekleniyor
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerji ve Konuttan Sorumlu Üyesi Dan Jorgensen, Avrupa'da konut krizinin olduğunu belirterek, uygun fiyatlı konut sağlamak üzere plan hazırlığının yapıldığını açıkladı. 
Milli Emlak Eskişehir ve Malatya’da arsa ve arazi satıyor!
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Malatya’da yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. KDV’den muaf şekilde satışa çıkarılan gayrimenkullerin ihaleleri bu ay yapılacak.
İzmir Nefes Evleri İnci Sitesi'nde 1,99 krediyle ev sahibi olma fırsatı!
İzmir  Bergama'da hayata geçirilen Nefes Evleri İnci Sitesi projesi 1,99 krediyle ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Nefes Evleri İnci Sitesi'nde konut fiyatları ne kadar?