4 Ağustos 2020 Salı

Kocaeli 8. İcra Dairesi, Kocaeli Kartepe'de bulunan fabrika ve arsayı 19 milyon 31 bin 589 TL'ye satıyor. 



Kocaeli 8. İcra Dairesi tarafından Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, Acısu mahallesi, 1488 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yer alan fabrika ve arsayı 19 milyon 31 bin 589 TL'ye satışa çıkardı. Gayrimenkulün açık artırma ihalesi 19 Ekim 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek. 

İlan Metni:

T.C. KOCAELİ 8. İCRA DAİRESİ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI / 2020/3653 TLMT. 

Taşınmazın kaydı ve özellikleri: Kocaeli lli, Kartepe liçesi, Acısu mahallesi, 1488 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yer alan fabrika ve arsa 30/10/2019 keşif tarihli Kocaeli 3. İcra Hukuk Mahkemesi bilirkişi raporuna göre; Taşınmaz meskûn mahalde olup da orta yoğunlukta konut ve sanayi yapılaşmaları mevcuttur. Ana arter ve toplu taşım güzergâhı olan Şehit Halis Özdemir Caddesine yakın konumlu olması sebebiyle ulaşım imkanları bakımından iyi düzeydedir. Yol, su, kanalizasyon, çevre temizlik gibi belediye hizmetlerinden ve elektrik, telekomünikasyon gibi diğer kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır. Parselin topografik yapısı eğimsiz olup zemin parametreleri inşaat yapımına uygundur. Kıymet takdiri istenen taşınmaz 1488 parsel, üzerinde yer alan fabrika binasıdır. Söz konusu ana yapi kat irtifakı tesis edilmemiş ve tapuya tescili yapılmadığı için Kartepe Tapu Müdürlüğü'nde dosyası bulunmamakta olup bağımsız bölüm numarası almamıştır. Söz konusu yapının bodrum kati aiani prut 3.385,00 m2, zemin katta güneyde bulunan imalathanenin kat aiani brüt 3.385,00 m2, kuzeyde bulunan imalathanenin alanı brüt 1.846,00 m, idari ofisin taban alanı 332.00 m2 olup toplam inşaat alanı brüt 997.00 m2 alanlıdır. Söz konusu fabrika binasının imalathane kisminin zemini sıkıştırılmış saha betonu olup fabrikanın çevresi alüminyum kompozit panel kaplamadır. Çatısı çelik kafes çatı şeklindedir. Yapının koridor, yemekhane ve soyunma odası kısımlarının zemini seramik kaplıdır. Söz konusu idare binanın giriş kapısı sensörlü otomatik kapı şeklindedir. Giriş holü, merpenleri ve sahanliklar seramik kaplı olup duvar saten boyalıdır. Tüm iç kapılar ahşap panel kapı şeklinde olup isiak nacimier seramik kaplıdır. Tavanda asma tavan şeklinde uygulama yapılmış durumdadır. Adresi: Acısu mahallesi Vatan Caddesi, Dış Kapı No: 8 kartepe/kocaeli Yüzölçümü: 8.937,70 m2
İmar Durumu: satışa konu taşınmaz Kartepe Belediyesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "Sanayi Tesis Alanı" kullanımında kalmaktadır. Parseldeki yapılaşma koşulları Emsal (KAKS) = 0,60, Hmax = 9,50 metre, çekme mesafeleri imar yolu cephelerinde min. 18,00 metre, yan ve arka bahçe min. 5,00 metredir. Kocaeli İli, Kartepe liçesi, Acısu mahallesi, 1488 parsel sayılı taşınmaz üzerinde Kartepe Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde incelenen dosyaya göre 14.10.2008 tarih, 320 sayılı Yeni Yapı Ruhsatı, 25.06.2013 tarih, 288 sayılı Yapı Değişikliği Ruhsatı, 28.06.2013 tarih, 196 sayılı Yapı Kullanma İzin Belgesi bulunan, kat irtifakı tesis edilmemiş, betonarme karkas ve çelik konstrüksiyon karma yapi tarzında inşa edilmiş Mertcan Metal Fabrikası yer almaktadır. 

Kıymeti: 19.031.589,00 TL KDV Oranı: %18
Kaydındaki Şerhler: tapu kaydında olduğu gibidir. 
1. Satış Günü: 19/10/2020 günü 10:00 - 10:05 arası 
2. Satış Günü: 19/11/2020 günü 10:00 - 10:05 arası 
Satış Yeri: 1 Nolu Mezat Salonu - Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No: 59 İç Kapı No: Z 01 (Giriş Gülvatan Sok. İçerisindendir.) MERKEZ/KOCAELİ

Satış şartları: 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellallik Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (1) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarini davanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satis bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname. ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/3653 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 24/07/2020 (Ilk m. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
 

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ İlk Evim Arsa projelerine başvuranlara büyük müjde! Teslimler başladı!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılında başlattığı ‘İlk Evim Arsa’ projesinde konut imarlı arsalar için teslim müjdesi geldi. İşte milyonlarca kişi tarafından beklenen konu ile ilgili detaylar...
Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy'deki evimde 5 bin TL'ye oturan kiracım, şimdi Maldivler'de tatilde!
Konut kiralarında yaşanan yüzde 25 sınırı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi, uygun ev bulamadığı için kızının arkadaşının evine sığındığını, kiracısının ise Maldivler'de tatilde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...
A101 25 Nisan - 2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'de onlarca üründe indirim fırsatı sunuluyor!
A101 25 Nisan-2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. A101’de bu hafta; birçok indirimli ürünler raflarda yerini aldı. 
ŞOK aktüel indirimleri! 27 Nisan 2024! ŞOK'ta bu hafta sonu neler var? ŞOK aktüel ürünler kataloğu
ŞOK Market 27 Nisan ile 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında geçerli olacak Nisan ayının son katoğunu yayımladı. ŞOK 27 Nisan 2024 Cumartesi kataloğu ile aktüel ürünler belli oldu. 27 Nisan ŞOK Market'te neler var?  ŞOK aktüel ürünler kataloğu.
65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın
Memur maaşlarına yapılacak Temmuz zammıyla 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı da yükselecek. O rakamlar tek tek açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı kaç TL olacak?