4 Ağustos 2020 Salı

Pazarcık İcra Dairesi, Kahramanmaraş Pazarcık'ta bulunan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 893 bin TL olarak belirlendi. 



Pazarcık İcra Dairesi, Kahramanmaraş Pazarcık'ta bulunan fabrikayı 8 milyon 893 bin TL'ye satışa çıkardı. Gayrimenkulün ihalesi 2 Eylül 2020 günü gerçekleşecek.

T.C.PAZARCIK İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kahramanmaraş İl, Pazarcık İlçe, 286 Parsel, HASANKOCA Mahalle/Köy, HARABA Mevkii, Ana taşınmaz niteliğindeki FABRİKASI VE MÜŞTEMİLATI olan taşınmaz;imar planı içerisinde sanayi alanı olarak geçmektedir. Parsel üzerinde bulunan yapılar : Prafabrik fabrika binası toplam alanı 3.000 metrekare büyüklüğündedir. İdari bina 2 katlı olup, toplam alanı 1.350 metrekaredir. Un üretim binası 7 katlı olup toplam alanı 2.300 metrekare büyüklüğündedir.İdari bina ve un üretim binasının 3A grubu sınıfında oluğu, prefabrik fabrika binasının ise 2C yapı sınıfında olduğu kaanatine varılmıştır. Parsel üzerideki binaların yaklaşık 20 yıl önce inşa edildiği tespit edilmiş , yıpranma oranların yüzde 20 mertebesinde olduğu hesaplanmıştır. Fabrika hali hazırda bakımlı, kullanıma elverişli bir vaziyettedir. İcra konusu parsel pazarcık merkeze 2500 metre kahramanmaraş -malatya karayoluna 150 metre mesafededir. Parsel içindeki fabrika binasında bulunan makine-teçhizatlara bilirkişi tarafından 1.483,00 TL , Arsa değerine 2.229.519,60 TL, Toplam yapı değerine 5.180,000,00 değer biçilmiştir.
Yüzölçümü : 7.962,57 metrekare
İmar Durumu : SANAYİ PARSELİ
Kıymeti : 8.893.419,60 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : TAPU KAYDIYLA AYNI
1. Satış Günü : 02/09/2020 günü 10:45 - 10:50 arası
2. Satış Günü : 21/10/2020 günü 10:45 - 10:50 arası
Satış Yeri : PAZARCIK ADALET SARAYI İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KALEMİ - null null / null

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/159 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Yorumlar

Diğer Haberler

Alaçatı'ya 5 yıldızlı otel geliyor! 612.2 milyon TL'lik yeni proje için düğmeye basıldı!
Dream Alaçatı, Çeşme Alaçatı'da hayata geçireceği yeni otel projesi için düğmeye bastı. 249 odanın yer alacağı otel projesi 612 milyon 266 bin TL'ye mal olacak.
Chery Nisan kampanyasında son 5 gün! Chery Omada 5, Tiggo 7 Pro’da 200 bin TL’ye  0,99 faiz fırsatıyla
Otomobil almak isteyenlerin son dönemde beğenisi kazanan Chrey, Omada 5 ve Tiggo 7 modellerinde Nisan ayına özel kampanya başlattı. Avantajlı fiyat ve kampanyadan yararlanmak için son gün ise 30 Nisan.
65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın
Memur maaşlarına yapılacak Temmuz zammıyla 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı da yükselecek. O rakamlar tek tek açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı kaç TL olacak? 
1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!
1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.
Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…
Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.