27 Temmuz 2020 Pazartesi

Ağrı Tutak'ta yağışlar sebebiyle evleri hasar gören ve çadırda yaşayan 11 nüfuslu aileye Türk Kızılay yaşam konteyneri verdi.



Ağrı Tutanak Bintosun köyünün Sofi Keçel Mezrası'nda yaşayan 11 nüfuslu Uluğ ailesinin evi, önceki günlerde etkili olan sağanak sebebiyle hasar görerek kullanılamaz duruma geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, geçici süreyle kendilerine tahsis edilen çadırda yaşamına devam eden aile için İlçe Jandarma Komutanlığı, Türk Kızılay Ağrı Şubesinden konteyner talep etti.

Kızılay tarafından gönderilen yaşam konteyneri, Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan ve Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı tarafından aileye verildi.

Konteynere yerleştirilen aileye, Kızılay gönüllülerince halı ve gıda yardımı da yapıldı. Kaymakam Karaaslan da çocukları oyuncaklarla mutlu etti.

Kaymakam Karaaslan, Anadolu Ajansı muhabirine, ailenin durumunun maddi durumunun iyi olmadığını belirtti.

Aileye konteyner verildiğini ancak destek olmaya devam edeceklerini belirten Karaaslan, "Kızılay Ağrı Şube Başkanımız bu konteyneri geçici olarak verdi. İnşallah biz evini de yapacağız. Ev için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aileye para ayırdık. Ev yapmaya başlarlarsa bunun devamını da getireceğiz inşallah." dedi.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ise iki odası, mutfağı ve banyosu bulunan konteynerin, nakliye ücretinin Ağrı Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi.

Baba Ercan Uluğ da zor günler geçirdiklerini ve kendilerine her türlü destekte bulunan İlçe Kaymakamlığı ve Kızılay ekiplerine minnettar odluklarını söyledi.

 

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’nin 500 bin yeni konut projesi için başvurular yarından sonra başlıyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 81 ilde inşa edeceği ‘Yüzyılın Konut Projesi' için başvurular yarından sonra resmen başlıyor. 
Karayolları ve İl Özel İdare’den 2 şehirde satılık arsa, otel ve arazi!
Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü ve Sinop İl Özel İdaresi, Amasya ve Sinop’ta yer alan arsa, otel ve araziyi satışa çıkardı. Satış ihaleleri 12 Kasım ve 18 Kasım’da yapılacak.
Katılımevim, Birevim ve Pusula Portföy Yönetimi, Pusula Holding çatısı altında güçlerini birleştirdi!
Türkiye’nin önde gelen markaları arasında yer alan Katılımevim, Birevim ve Pusula Portföy Yönetimi, Pusula Holding çatısı altında güçlerini birleştirdi.
Bakan Murat Kurum: Konut ve kira fiyatlarını dengeleyeceğiz!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada İstanbul’da dar gelirli vatandaşlarımızın ev hayalini gerçekleştireceklerini belirterek, “Konut ve kira fiyatlarını dengeleyeceğiz. Haksız kiralar düşecek” dedi.
8.6 milyarlık Ankara YHT Gar-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık Depo Sahası Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!
Ankara YHT Gar-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık Depo Sahası Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı. Söz konusu proje 8 milyar 586 milyon 320 bin TL’ye mal olacak.