27 Temmuz 2020 Pazartesi

Kırşehir Devlet Hastanesinin tamamlanmayan ek bina inşaatının akıbeti ve yapılacağı açıklanan yeni hastane binası meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Devlet Hastanesinin tamamlanmayan ek bina inşaatının akıbetine ve yapılacağı açıklanan yeni hastane binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlhan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, ''Sağlık politikalarındaki yanlış uygulamalar vatandaşın sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesini gün geçtikçe zorlaştırmaktadır. Her vatandaşımız için eşit, ücretsiz, nitelikli ve kolay ulaşılabilir bir sağlık sisteminden ne yazık ki uzaklaşılmakta ve kamu sağlık hizmetlerinin özü tahrip edilmektedir. 14 Ocak 2017 tarihli ve 29948 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2017 yılı yatırım programına göre 30.000 metrekare alanlı 150 yataklı Kırşehir Devlet Hastanesi ek binası inşaatının 2019 yılı içinde tamamlanmış olması gerekiyordu. Ancak aradan geçen yaklaşık 1.5 yıla rağmen inşaat alanına bir çivi bile çakılmamıştır. Covid-19 ile mücadele sürecinde çok ihtiyaç duyulan ikinci bir hastanenin olmaması şehrimiz sakinlerince büyük bir tepkiyle karşılanmış ve 2019 yılında eski hastanenin yerinde tamamlanmış olması gereken 150 yataklı hastanenin akıbeti sorgulanmaya başlanmıştır. Bu süreçte Kırşehir Ak Parti Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli eski projenin revize edildiğini ve şehir dışına başka bir noktaya 400 yataklı yeni bir hastane yapılacağını kamuoyu ile paylaşmıştır.'' diye konuştu. 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1. Kırşehir Ak Parti Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli'nin açıkladığı 400 yataklı hastane inşaatının Sağlık Bakanlığınca yatırım programına alınması planlanmış ve projesi onaylanmış mıdır? 
2. Kırşehir sakinlerinin (vatandaşlarımız, sağlık personeli, şehir planlamacıları, Kent Konseyi, Esnaf ve Ticaret Odaları, sendikalar ve diğer tüm STK'ler) yeni hastane inşaatının konumu ile ilgili görüşlerine bakanlığınızca başvurulmuş mudur, eğer başvurulmuş ise ne gibi çalışmalar yapılmış ve ne gibi sonuçlar alınmıştır? 
3. Hali hazırda Bakanlığın sitesinde (yts.saglik.gov.tr) görülebilen 14 Ocak 2017 tarihli ve 29948 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2017 yılı yatırım programında da yer alan 150 yataklı devlet hastanesi ek binası inşaatının 2019 yılı içinde tamamlanamamasının gerekçeleri nelerdir? 

Yorumlar

Diğer Haberler

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!
Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...
Alaçatı'ya 5 yıldızlı otel geliyor! 612.2 milyon TL'lik yeni proje için düğmeye basıldı!
Dream Alaçatı, Çeşme Alaçatı'da hayata geçireceği yeni otel projesi için düğmeye bastı. 249 odanın yer alacağı otel projesi 612 milyon 266 bin TL'ye mal olacak.
1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!
1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.
TOKİ İlk Evim Arsa projelerine başvuranlara büyük müjde! Teslimler başladı!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılında başlattığı ‘İlk Evim Arsa’ projesinde konut imarlı arsalar için teslim müjdesi geldi. İşte milyonlarca kişi tarafından beklenen konu ile ilgili detaylar...
Akaryakıt fiyatları yarından itibaren tam bu kadar olacak! Bu sefer indirim müjdesi geldi!
Ramazan Bayramı öncesinde peş peşe zam ve indirim haberleriyle gündeme gelen akaryakıtta bu gece rakamlar yeniden değişiyor. İşte ayrıntılar ve 24 Nisan 2024 fiyat listesi...