20 Temmuz 2020 Pazartesi

Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma son günlerde en çok araştırılan konulardan oldu. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 0.64 ve 0.74 faiz oranlarıyla vatandaşları konut sahibi yapıyor. Peki konut kredisi faiz oranları kaç oldu?



Kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde başlattığı indirimle beraber, düşük faizle konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar harekete geçti.

Habertürk'te yer alan habere göre; kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz 12 ay erteleme imkanı da sunan konut kredisi faiz oranları konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki bankaların faiz oranları nasıl? Konut kredisi taksitleri ve geri ödeme tutarları nasıl belirleniyor? 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar ayılık yüzde 0.64 faizli kredi fırsatını hayata geçirdi. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi imkanı sunuluyor. Düşük faizli konut kredisi başvuruları 2 Haziran’da başladı. 

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre; konutta kredi miktarı üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL olarak sınırlandırıldı. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanıyor. 

Konut kredisi hesaplama sıfır ev

Konut kredisi hesaplama ikinci el ev 

Mayıs'ta 2 milyon 475 bin kişi konut kredisi kullandı!

Zamlı evler 1.5 aydır alıcı bekliyor!

18 ay vadeli 2 yıl ödemesiz konut kredisine nasıl başvurulur?

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.