4 Temmuz 2020 Cumartesi

İnşaatına 17 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlanan Cumhuriyet Kulesi için yeni ihaleye çıkıldı. Yapılan yeni ihaleyi Çaykur Rizespor’un başkanının sahibi olduğu şirket kazandı.



Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi için yine milyonlarca lira harcandı. Yapımına 17 yıl önce başlanmasına rağmen hala tamamlanamayan kule için bu zamana kadar toplam 17 milyon TL harcandı. Geçen günlerde de kulenin tamamlanması için yaklaşık 60 milyon TL’lik bir ihale gerçekleştirdi.

Birgün'de yer alan habere göre; Keçiören Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü 10 Nisan’da ‘Cumhuriyet Kulesi’nin tamamlanması’ için bir ihale gerçekleşti. Kamu İhale Kanunu’nun ‘belli istekliler arasında’ yöntemiyle yaptığı ihaleye dört şirket katıldı. 59 milyon 753 bin TL teklif veren Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi’nin ihaleyi kazandığı açıklandı. Şirket ile AKP'li belediye arasında da 6 Mayıs tarihinde, kule inşaatının 480 gün içerisinde tamamlanması için sözleşmeye imza atıldı.

ŞİRKETİN SAHİBİ RİZESPOR'UN BAŞKANI

Cumhuriyet Kulesi’nin tamamlama ihalesini kazandığı açıklanan Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirket’in bağlı olduğu Kartallar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ise Hasan Kartal çıktı. Kartal, aynı zamanda Çaykur Rizespor ile Etimesgut Belediyespor Kulübü'nün başkanlığını ve Türkiye Boks Federasyonu’nun Başkanvekiliği'nde bulundu.

HARCANAN PARA 77 MİLYON TL'Yİ BULDU

Cumhuriyet Kulesi için yapımının başlandığı günden, inşaat çalışması durdurulana kadar toplam 17 milyon TL harcandı. Kulenin tamamlama ihalesiyle beraber Cumhuriyet Kulesi için harcanan para toplam 77 milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca, 2009 yılında eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açtırdığı dava ile 144 metrede yarım kalan kulenin 166 metre olması planlanmıştı. AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise 17 yıldır inşaat halinde olan kulenin planlanandan 20 metre daha yüksek olacağını ve 186 metrede tamamlanacağını duyuruldu.

GÖKÇEK 'DAVA AÇILMALI' DEMİŞTİ

Turgut Altınok döneminde yapımına başlanan Cumhuriyet Kulesi’nin inşaatı, Melih Gökçek döneminde açılan dava sonucunda durduruldu. Yapımına ara verilen inşaatın ruhsatı da 2009 yılında iptal edildi. Danıştay 6'ncı Dairesi, kulenin ruhsat iptali kararını, ‘imara aykırı’ olması nedeniyle onayladı.

Yorumlar

Diğer Haberler

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!
Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...
Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!
Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.
Kent Etiler'de kişiye özel ödeme planı! Teslimler 2026'da!
MESA ASL ADİ Ortaklığı imzası taşıyan Kent Etiler projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. 1.361 adet konuta yer verilen projenin teslimlerinin 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Çiftçiler dikkat! Başak Traktör Nisan 2024 fiyatlarını peş peşe açıkladı! Tarla, bahçe, kompakt yeni fiyat listesi!
Başak Traktör çiftçilerin merak ettiği ve araştırdığı Nisan 2024 fiyatlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. İşte Başak Traktör tarla, bahçe, kompakt yeni fiyat listesi...
Yatırımcılara büyük müjde! Yüzde 20 indirimle her türlü belge, vergi, resim ve harçtan muaf 4 arsa ve 3 arazi satılacak!
Bursa ve Sakarya'da yer alan arsa ile araziler yüzde 20 indirimle satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 30 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.