4 Temmuz 2020 Cumartesi

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.



Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıları yıkıyor. 

İlkha'da yer alan habere göre; Belediyeye bağlı Yapı Kontrol Müdürlüğü, ‘Yıkım ve Kaçak Yapılar Şefliği’ ekipleri, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın talimatlarıyla daha önce tespit edilen görüntü kirliliği oluşturan bakımsız, yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan metruk binalar için yasal işleme başladı.

Kentsel dönüşüm kapsamında 2 ay içerisinde Bahçıvan, Şerefiye, Halilağa, Alipaşa ile Cevdetpaşa ve Hatuniye mahallelerinde toplam 30 hasarlı yapının yıkım işlemleri gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından kontrollü bir şekilde yapıldı.

 Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan yıkım çalışmaları sürerken ‘İş Güvenliği ve Sağlığı’ kapsamında da yeni ruhsat verilen inşaatlarda gerekli denetimlerde bulunuyor. 

Yorumlar

Diğer Haberler

1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!
1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.
Konut sektöründe temelden alım satım trendi giderek zayıflıyor!
Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman yaptığı açıklamada geçmişte temelden alım ve satımın sıklıkla tercih edildiğini fakat şimdi hem müteahhitlerin hem de vatandaşların söz konusu bu yönteme mesafeli yaklaştığını dile getirdi.
'Dolar mı alalım altın mı?' sorusuna Selçuk Geçer'den yanıt! Yatırımcılar ters köşe oldu! Hemen alın hemen...
Merkez Bankası faiz kararı piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor. Altın ve dolar düşüşe geçerken yatırımcılar 'altın mı alalım, dolar mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Selçuk Geçer'den yatırımcılara tavsiye geldi.
1936 yılında Ankara'ya 150 konutluk 800 bin TL değerinde bahçeli ev projesi!
1936 yılında, Ankara'da çiftlik asfal yolunda Fidanlık karşısında konumlanan arsa üzerine 150 konutluk bahçeli ev projesi yapılacakmış.
65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın
Memur maaşlarına yapılacak Temmuz zammıyla 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı da yükselecek. O rakamlar tek tek açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı kaç TL olacak?