21 Ağustos 2019 Çarşamba

Tüm konut tiplerinde konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya oranla artış gösterdi. Aynı dönemde konut stoğunun yüzde 2.3’ü erirken bitmemiş konutlara talep bitmiş konut projelerinden daha fazla oldu.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.32, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.75 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 86.60 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; Yeni Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0.32 oranında nominal artış; 2+1 konut tipinde yüzde 0.42 oranında nominal artış; 3+1 konut tipinde yüzde 0.26 oranında nominal artış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.18 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

Temmuz ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 5’lik (son 6 aylık ortalama yüzde 7) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, bu satışlarda ağırlıklı olarak 1+1 özellikteki konutların tercih edildiği gözlenmiştir.

Yeni Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde stoklarda adet bazında yüzde 2.32 oranında erime gözlenmiştir. Temmuz ayında, satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 49’u bitmiş konut stoklarından, yüzde 51’i bitmemiş konut stoklarından oluşmaktadır.

2. El Konut Fiyatları Arttı

Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.20, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 3.87 oranında nominal artış göstermiştir. Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde1.08, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.29 oranında nominal artış göstermiştir.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda yüzde 0.63, yıllık bazda ise yüzde 9.32 şeklinde gerçekleşmiştir. Temmuz ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19.3 yıl olarak ölçülmüş, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5.31 olarak kaydedilmiştir.

Ağustos'ta konut satışları artacak!

2019 Temmuz'da 102 bin 236 konut satıldı!

Yorumlar

Diğer Haberler

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 
Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.
Kuveyt Türk emekli banka promosyonu! SSK, Bağ-kur, emekli sandığı emeklileri dikkat! 12 bin lira promosyon veriliyor!
Kuveyt Türk emekli banka promosyonu emekliler tarafından araştırılıyor. Kuveyt Türk emeklilere 12 bin liraya kadar banka promosyonu veriyor. 2024 Kuveyt Türk emekli banka promosyonu ödemesi...
Benzin ve motorin fiyatları 50 TL! Sürücülere şok: Hemen son dakika rakamlarına bakın! 
Bayram tatili dönüşüne geçen araç sahipleri, akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim var mı sorusunun cevabını merakla araştırıyor. Akaryakıtta 50 TL tahmini gündemi salladı. İşte son dakika fiyatlar...
Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Erzincan'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin satış bedelleri 46 bin TL'den başlıyor.
Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!
Üniversite öğrencileri de ekonomik krizi derinden yaşıyor. Öğrenciler hem yüksek kira bedellerinden hem de yetersiz miktardaki burslardan şikayetçi.