21 Ağustos 2019 Çarşamba

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş durma noktasına gelen konut satışlarını tekrar canlandırdı. Konut satışları Temmuz’da toparlanma sinyalleri gösteriyor.

Merkez Bankası’nın Temmuz sonunda repo faizlerini düşürmesi ile büyük oranda gerileyen konut kredisi faiz oranları Temmuz ayında gösterdiği kısmı düşüş sonrasında konut kredisi kullanımını ve konut satışlarını canlandırdı. 

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; Temmuz ayında konut satışlarında görülen toparlanma sinyallerinin Ağustos ayında yaşanan faiz indirimleri ile daha da hızlanması bekleniyor. Ekonomideki toparlanma sinyalleri, yüksek faiz etkisiyle sıkıntılı bir dönem geçiren konut sektöründe de kendini göstermeye başladı. 

Temmuz ayında konut satışları, hazirana göre yüzde 67 artarak 102.236 ile son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Böylece, 4 ay aradan sonra hazirana göre arttı. İpotekli konut satışları da bir önceki aya göre yüzde 78 artarak 13.64 ile 4 ayın zirvesine ulaştı. İlk defa satılan konut sayısı temmuzda hazirana göre yüzde 67 artarak 38.931'e çıktı.

Yabancıya konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47, bir önceki aya göre ise yüzde 55 artarak 4 bin 192 adet oldu. Yabancıya satışta tarihin en yüksek temmuz rakamı görüldü. Yılın ilk 7 ayında ise 2018'e göre yüzde 63'lük artışla 24.144 konut yabancıya satıldı.

Özel bankalardan konuta özel faiz indirimi!

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ İlk Evim Arsa projelerine başvuranlara büyük müjde! Teslimler başladı!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılında başlattığı ‘İlk Evim Arsa’ projesinde konut imarlı arsalar için teslim müjdesi geldi. İşte milyonlarca kişi tarafından beklenen konu ile ilgili detaylar...
1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!
1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.
Chery Nisan kampanyasında son 5 gün! Chery Omada 5, Tiggo 7 Pro’da 200 bin TL’ye  0,99 faiz fırsatıyla
Otomobil almak isteyenlerin son dönemde beğenisi kazanan Chrey, Omada 5 ve Tiggo 7 modellerinde Nisan ayına özel kampanya başlattı. Avantajlı fiyat ve kampanyadan yararlanmak için son gün ise 30 Nisan.
İslam Memiş altın yorumu! Gram altında bu rakamın altına sarkarsa hemen alın! 
Altın ve para piayasaları uzmanı İslam Memiş'ten yeni altın yorumu geldi. Memiş, altın almak isteyenler için gram altında rakam verdi. 
Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!
Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...