21 Ağustos 2019 Çarşamba

Kırım'da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait arsa, Rusya tarafından Roma Katolik kilisesine tahsis edildi.

Kırım’ın Akmescit (Simferopol) şehrinde, daha önce Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposluğuna tahsis edilen arsanın Roma Katolik Kilisesine verildiği kaydedildi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposu Kliment, “2012-2013 yılları arasında Akmescit Şehir Şurası kararıyla Kievskaya sokağında bulunan Ukrayna Lisesi yanındaki 0,5 hektarlık arsa bize tahsis edildi… Söz konusu arsanın Kırım Başpiskoposluğunun kullanımı için ayrıldığını gösteren devlet kararnamesi de mevcut.” diye konuştu.

Rus işgalinden sonra söz konusu arsayı, Rus yasalarına göre tekrar tescil etmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadığını kaydeden Kliment, daha sonra adı geçen arsayla Roma Katolik Kilisesinin ilgilenmeye başladığını kaydetti.

Başpiskopos Kliment’in anlattığına göre, Kırım’da bulunan işgalci yönetim, Roma Katolik Kilisesine işgal edilen yarımadada üç arsa teklif etti. Katolik Kilisesi temsilcileri, Ukrayna Ortodoks Kilisesi için tahsis edilen arsayı seçerek Ukrayna Ortodoks Kilisesinin diktiği hacı yıkıp inşaatına başlandı.

Başpiskopos, “Aksyonov’a gönderdiğim mektuplara gelen cevapta, Kırım’ın Mülk ve Toprak işleri Bakanlığının arsanın kime ait olduğunu bilmediği; arsanın şehre ait olduğunu belirtti. Şehir yönetimi ise arsanının kime ait olduğu söyleyemeyeceklerini çünkü bunun Rusya yasalara göre aykırı olduğunu açıkladı.” açıklamasında bulundu.

Daha önce, Kırım’ın işgalci yönetiminin el koyduğu Akmescit’teki Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait Aziz Vladimir ve Olga Ukrayna Ortodoks Katedralini yağmaladığı kaydetti.

Yorumlar

Diğer Haberler

İzmir Villa Privee'de 28 milyon TL'den başlayan fiyatlarla!
Perinçek Group imzasıyla hayata geçirilen Villa Privée, İzmir'in en değerli bölgesinde, inşa ediliyor. Projede  4+1 villalar 28 milyon TL'den başlıyor.
Organizers Plastik Metal konkordato korumasına alındı!
Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Organizers Plastik Metal Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato başvurusunu kabul ederek, 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Nisanda 118 bin 359 konut satıldı! Bu konutları kimler alıyor? Tebernüş Kireçci'den çarpıcı açıklama geldi!
TÜİK, nisanda 118 bin 359 konut satıldığını açıkladı. Konut satış rakamlarını değerlendiren Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, bu konutları kimlerin aldığını açıkladı.
Dayımik Tekstil’in konkordato süreci resmen sona erdi!
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Dayımik Tekstil ve Enerji Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato sürecinin sona erdirilmesine karar verdi.
Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1.Etap 5.Kısım’ın ruhsatını aldı! 
Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1.Etap 5.Kısım’da 487 adet Konut ve 26 adet Ticari Üniteden oluşan toplam 513 adet Bağımsız Bölüme ait yapı ruhsatları alındı.