21 Ağustos 2019 Çarşamba

Kırım'da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait arsa, Rusya tarafından Roma Katolik kilisesine tahsis edildi.

Kırım’ın Akmescit (Simferopol) şehrinde, daha önce Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposluğuna tahsis edilen arsanın Roma Katolik Kilisesine verildiği kaydedildi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposu Kliment, “2012-2013 yılları arasında Akmescit Şehir Şurası kararıyla Kievskaya sokağında bulunan Ukrayna Lisesi yanındaki 0,5 hektarlık arsa bize tahsis edildi… Söz konusu arsanın Kırım Başpiskoposluğunun kullanımı için ayrıldığını gösteren devlet kararnamesi de mevcut.” diye konuştu.

Rus işgalinden sonra söz konusu arsayı, Rus yasalarına göre tekrar tescil etmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadığını kaydeden Kliment, daha sonra adı geçen arsayla Roma Katolik Kilisesinin ilgilenmeye başladığını kaydetti.

Başpiskopos Kliment’in anlattığına göre, Kırım’da bulunan işgalci yönetim, Roma Katolik Kilisesine işgal edilen yarımadada üç arsa teklif etti. Katolik Kilisesi temsilcileri, Ukrayna Ortodoks Kilisesi için tahsis edilen arsayı seçerek Ukrayna Ortodoks Kilisesinin diktiği hacı yıkıp inşaatına başlandı.

Başpiskopos, “Aksyonov’a gönderdiğim mektuplara gelen cevapta, Kırım’ın Mülk ve Toprak işleri Bakanlığının arsanın kime ait olduğunu bilmediği; arsanın şehre ait olduğunu belirtti. Şehir yönetimi ise arsanının kime ait olduğu söyleyemeyeceklerini çünkü bunun Rusya yasalara göre aykırı olduğunu açıkladı.” açıklamasında bulundu.

Daha önce, Kırım’ın işgalci yönetiminin el koyduğu Akmescit’teki Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait Aziz Vladimir ve Olga Ukrayna Ortodoks Katedralini yağmaladığı kaydetti.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.