31 Ağustos 2015 Pazartesi

Yabancı yatırımcı kârlı çıkacak

Döviz kurundaki artışın maliyetlere yansıması bekleniyor. Öncelikle inşaat malzemelerine kur zammı ve borcunu dövizle alan inşaat firmalarının kur sorunu öne çıkan etkenler. Firmalar bu maliyetleri Gayrimenkul fiyatlarına yansıtırsa yurtiçinde satış yapamamaktan endişeleniyor. Kur zammı fiyatlara yansıtılmazsa da zararına satış yapma endişesi hakim. Uzmanlara göre, bu durumdan tek kârlı çıkan yabancı Yatırımcı...

Gayrimenkule etkisi yüzde 5

Konuyla ilgili "Son beş yıldır inşaat sektöründeki maliyetlerinin ancak yüzde 5 gibi küçük bir kısmının döviz kurlarından etkilendiğini belirtiyorduk. Bu durum bugün de değişmedi." diyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım'a göre Yatırım aracı olarak gayrimenkulü tercih edenlerin alımlarında gözle görülür bir düşüş yaşanıyor.

Her gün ev satıyoruz

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'a göre, Dolar çıkabileceği en yüksek noktada ve buralarda kalmayacak. Dolara Yatırım yapanların birikimlerini bozdurup ev almasının kârlı bir yatırım olacağına dikkat çeken Yılmaz'ın yorumu şöyle: "Satışlarda hiçbir sıkıntı yok hatta durağan yaz dönemi olmasına rağmen her gün ev satıyoruz. En büyük sorun siyasi belirsizlik. Yoksa dövizini bu seviyeden bozdurup eve yatıran da var 

Yorumlar

Diğer Haberler

Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.