Türk mobilyacıları Çine çıkarma yapmaya hazırlanıyor Haber
Furniture China 2015 Fuarı'na milli katılım ise ilk kez ‘İstanbul İhracatçı Birlikleri' tarafından organize ediliyor.
Dünyanın dört bir yanından Mobilya üretici, ihracatçı ve satın almacıları bir araya getiren ‘CIFF 2015-Şanghay Uluslararası Mobilya Fuarı' ve ‘Furniture China 2015 Fuarı' için geri sayım başladı. Şanghay'da 8-12 Eylül 2015 tarihleri arasında ve 180 bin m2`lik bir alanda 36. kez düzenlenecek olan ‘CIFF 2015 Fuarı' ile 9-12 Eylül 2015 tarihleri arasında, 750 bin m2`lik bir alanda 21. kez düzenlenecek olan ‘klasik ve Modern ev mobilyası, Ofis, Mutfak, bahçe mobilyaları, hammaddeler, Mobilya aksesuarları ve ev tekstili gibi ürünler sektör uzmanlarının önüne serecek. ‘Furniture China 2015 Fuarı'na milli katılım ise ilk kez ‘İstanbul İhracatçı Birlikleri' tarafından organize ediliyor.
Dünya mobilya sektörünün küresel ölçekteki buluşma noktası ve dünyanın en büyük mobilya fuarlarından olan ‘CIFF 2015 ve Furniture China', dünyada mobilya sektörünün en güzel örneklerini sunan İtalya'ya dahi mobilya ihracatı yapan Türk mobilya sektörünün de buluşma, Türk mobilyalarının yenilikçi örneklerinin sergilenme noktası olma özelliği taşıyor. ‘CIFF 2015 ve Furniture China' ile Türk mobilya sektörünün gücünün tüm dünyaya tanıtılması hedefleniyor. Fuarla ilgili bilgi veren ‘Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi' ve ‘İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı' Ahmet Güleç, Türkiye'nin önde gelen mobilya firmalarının katılacağı fuarlar ile Türk mobilyasının dünya mobilya devleriyle bir araya geleceğini ve bu sayede yapılacak kapsamlı tanıtım çalışmalarının da ihracata önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
İhracatın yarısından çoğu mobilyadan geliyor
2001-2014 yılları arasında Türkiye'nin toplam ihracattaki değişim oranları ile mobilya ihracatındaki değişim oranları incelendiğinde mobilya sektöründeki ihracat artışının toplam ihracat artışının üzerinde seyrettiğinin görüldüğünü söyleyen Güleç şu bilgileri verdi: "2000'li yılların başlarında artış oranları yüzde 60'lardaydı. Bu dönemde toplam ihracatın büyüme oranı yıllık yüzde 16.9 iken, mobilyanın büyüme ortalaması yüzde 25‘tir. Bu rakamlara bakıldığında mobilya sektörünün ülke ihracatında ne kadar önemli bir paya sahip olduğu görülüyor. 2013 yılında 2.84, 2014 yılında ise 2.98 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Sektörünün 2015 toplam ihracat hedefi 5 milyar dolar, bunun 3 milyar dolarlık kısmının Mobilya Sektörü tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Mobilya sektörünün 2023 yılındaki ihracatının da 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Sektörün gelişmeye açık potansiyeli, katma değer yaratan üretim yapısı düşünüldüğünde, stratejik pozisyonuna odaklanarak yapılacak gerekli yurtdışı tanıtım ve ihracat çalışmaları ile uluslararası mobilya pazarında ihracatı arttırma imkanı bulunuyor" dedi.
Türkiye'den 33 firma katılıyor
Türkiye'nin mobilya tanıtımı adına büyük önem taşıyan ‘CIFF 2015 Fuarı'nda Türk mobilyaları 950 m2‘lik bir alanda, sektörün 23 lider firmasıyla 1 no'lu holde temsil edilecek. Furniture China 2015 Fuarı'nda Türk mobilyaları yaklaşık 1.000 m2‘lik alanda, sektörün 10 lider firması ile N1 nolu holde temsil edilecek.
‘CIFF 2015 Fuarı’ katılımcıları:
Sofaline, Hakan Ayhan, Cadı, Mogno, Ambiance, Artlife, Mobi, Fuga, Woiss, Stella, Estetik Decor, Adares, Armoni, Gala, HKM, Newland, Weltew, Ndesign, Eral, Gümüşev, ŞKM, Kupa ve İsil.
‘Furniture China 2015 Fuarı' katılımcıları:
Beşteknik Mobilya, Birlik İnşaat Mobilya Dekorasyon, Dericioğlu, Muzaffer Pazarlama Mobilya Tekstil, Nesli Mobilya, Nurhas Mobilya, Öner Modüler Mobilya, Selimoğlu Koltuk, Yaprak Orman Ürünleri ve Yücel Büro Mobilya. |
Yorumlar