28 Ağustos 2015 Cuma

Yıl sonunda hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan, daha sonra 6 Mayıs'a ertelenen söz konusu ihalelerin, firmaların talebi üzerine iki ayrı tarihte yapılmasına karar verildi.

Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran, daha sonra 31 Ağustos tarihi belirlenirken, yeni yayınlanan zeyilnameyle ihale 1 Mart 2016'ya ertelendi.

Projenin ilk önce 7 Temmuz olarak açıklanan, daha sonra 7 Eylül'e ertelenen Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihalesi ise 8 Mart 2016'da yapılacak. İhalelerin ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının yapımla ilgili giderleri, işi üstlenecek firmalara ait olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Bu kapsamda köprünün toplam 35 kilometrelik bağlantı yollarıyla 95 kilometrelik güzergahında Ulaşım yapılacak.

Köprünün bağlantı yolları 2018 sonunda tamamlanacak. İhalelerin sonuçlanması, kamulaştırma işlemleri ve Finansman temin sürecinin 1 yıl sürmesi bekleniyor.

Bu süre içinde öncelik gerektiren işlere firma öz sermayesiyle başlanacak, hacimli işler ise Finansman temininin ardından yapılacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

Bodrum Safir Villaları'nda 48 milyon TL'den başlayan fiyatlarla!
Lavita İnşaat imzasıyla Bodrum'da yükselen Safir Villaları'nda 48 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor. 
Taham Madencilik’in konkordato talebi reddedildi!
Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2025/487 esas sayılı dosyada görülen konkordato davasına ilişkin kararını açıkladı. Karar kapsamında Taham Madencilik’in konkordato talepleri reddedildi.
Ataşehir’de konut fiyatları 1 yılda yüzde 40 arttı!
Algün Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, yaptığı açıklamada İstanbul Ataşehir’de konut fiyatlarının bir yılda ortalama yüzde 40 arttığını belirtti.
Kemaliye Murat Turizm Taşımacılık iflas etti!
Kemaliye Murat Turizm Taşımacılık Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin konkordato talebi eddedildi ve iflaslarına hükmedildi.
TOKİ’den Tuzla’ya 954 konutluk yeni proje geliyor!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Tuzla’da 954 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede 60 adet dükkan da yer alacak.