Dünya Teknolojileri Living Lab Günlerinde Buluştu Haber
Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon boyunca birbirinden ilginç teknolojik buluşlar, açılan stantlarda görücüye çıktı.
Türkiye'de ilk kez Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ‘Dünya Living Lab Günleri'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu'nun yanı sıra yurt içi ve yurt dışından çok sayıda teknoloji kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Düzenlenen organizasyon boyunca birbirinden önemli teknoloji devleri interaktif oturumlar, çalışmalar ve panellerle, deneyim edinme ve görücüye çıkma imkanı buldu.
Hizmetlerin Teknoloji İle Birleşmesi Gerekir
Konferansta açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal teknolojinin üretimden çok kullanıma sunulmasının önemli olduğunu ifade ederek; "Özellikle üniversiteler AR-GE merkezileri ve tekno kentler güzel teknolojiler ortaya çıkarabilir. Ancak asıl vatandaşın buna ulaşabilmesi, erişebilmesi gerekir. Belediyeler bu manada teknolojinin vatandaşa ulaştırılabilmesi açısından bir köprü. Living Lab merkezleri de bu anlamda teknolojiye ulaşabilme ve üretilen teknolojilerin vatandaşın hizmetine sunulması adına önemli bir aşama. Teknolojiyi hizmetlerimize aktarmanın daha konforlu bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Living Lab'ları sadece TEKNOKENT ve AR-GE merkezleri olarak düşünmek yerine, geliştirilen teknolojinin vatandaşa ulaşmasını kolaylaştıran merkezler olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu anlamda, Living Lab'ların belediyeler için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Vatandaş Akıllı Şehir İle Buluşunca Memnuniyeti Üst Seviyeye Çıkar
Organizasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ise konuşmasında innovasyonun önemine değinerek, "Innovasyon çağımızda çok önemli bir kavram. Hem değişimi hem de yeniliği yakalayabilmek adına bizler yerel yönetim anlayışımızdaki farklılığı ve farkındalığı ortaya çıkartabilmek için bu tarzdaki çalışmalara sonuna kadar katkıda bulunuyoruz. Başakşehir Belediye'mizin bünyesinde bir Living Lab var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak hem bu organizasyona destek vermekten hem de İstanbul'da farkındalığı ortaya çıkartabilmek adına bu tarz çalışmaları sonuna kadar destekleyeceğiz. İnşallah Türkiye'de de diğer belediyelerde bu tarzdaki çalışmalara gayret gösterir ve katkıda bulunurlar. Hedeflediğimiz en önemli unsur vatandaş memnuniyeti. Çünkü bizim yerel yönetim anlayışımız içerisinde vatandaş memnuniyeti ön planda. Onları da akıllı şehir ile buluşturduğumuzda onların memnuniyetinin daha üst seviyeye çıkacağı kanaatindeyiz" dedi.
Konferansta ENoLL Başkanı Mr. Jarmo Eskelinen'nin görevini Tuija Hirvikoski'ye devrederken EnoLL'a katılan yeni üyeler de tek tek projeleriyle tanıtıldı. Ürettikleri projelerle ödül almaya hak kazanan akademisyenlerin açıklandığı programın sonunda katılımcılar sergilenen teknolojik ürünlerin stantlarını gezdi.
Türkiye'de ilk ENoLL üyesi olan ve dünyada sadece 380 ülkede bulunan Living Lab'a sahip olan Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği Dünya Living Lab Günleri 4 gün boyunca devam edecek.
Yorumlar