25 Ağustos 2015 Salı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu Yalova'yı kapmasan Doğu Marmara'da ocak-temmuz döneminde satılan toplam Konut sayısı geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 25 oranında arttı ve 44 bin 891'e yükseldi. Bu verilere göre bölgede günde 212 Konut el değiştirdi.

İlk kez satılan konut sayısı arttı

İlk kez satılan konut sayısı ise söz konusu dönemde, geçen yıla kıyasla yüzde 23,3 oranındaki artışla 20 bin 784'e ulaştı. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,3 olarak hesaplandı. İkinci el konut satışları da yüzde 26,5 artış gösterdi ve 24 bin 107'ye ulaştı. Bölgede yılın 7 aylık döneminde en fazla konut 20 bin 299 ile Sanayi kenti Kocaeli'de satıldı. Kocaeli'ni 11 bin 843 konut ile Sakarya takip ederken, bu kenti bunu 6 bin 167 konutla Yalova, 3 bin 606 konutla Bolu, 2 bin 976 konutla Düzce'de izledi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.