25 Ağustos 2015 Salı

Yabancılara satılan konutlarda Rusya, Almanya, Suudi Arabistan gibi ülkeleri geride bırakan Iraklılar ise Gayrimenkul uzmanlarını yeni stratejiler geliştirmeye yönlendiriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2015 yılı Temmuz ayı Konut satış istatistiklerine göre geçen ay 96 bin 589 Konut satıldı. Yabancılara satılan konutların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,6 artmasını değerlendiren Gayrimenkul uzmanları, Emlak piyasasına Irak'tan çok sayıda yeni yatırımcının girmesinin çok iyi okunması gerektiğini belirttiler.

Ankara'da faaliyet gösteren ve özellikle Rusya, Ukrayna, Japonya ile Körfez ülkelerinden gelip Türkiye'de Yatırım yapmak isteyen yabancılara hizmet veren Onursal Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, açıklanan Temmuz verilerinin tüm olumsuzluklara karşın ülkemizin bölgede en güvenilir liman olduğunu gösterdiğini söyledi.

Öngün, geçen ay yabancılara 2 bin 27 konut satılmasında, Suriye ve Irak'ta yaşananlar, İran'ın halen devam eden ambargo süreci, Yunanistan'ın tüm Avrupa'yı sarsan ekonomik krizi ve Rusya'nın para biriminin değerinde yaşadığı sıkıntıların payının olduğunun altını çizerek, "Bölgedeki olumsuzluklar yatırımcıların bu ülkelere yönelmesini engelliyor. Böyle bir ortamda artık güçlü temeller üzerine oturan Türkiye'nin önü daha da açılıyor" dedi.

Savaş bitti ama sular durulmadı

Bu yılın verileri incelediğinde asıl dikkati çeken konunun Iraklıların konut alımlarında ilk sıraya yerleşmesi olduğunu vurgulayan Öngün, şöyle devam etti:

Irak'ta fiili savaş bitse de sular bir türlü durulmadı. Ama özellikle son 1 yıldır genel itibariyle bir toparlanma söz konusu. Ülkede işlerini biraz yoluna koyan ve yeniden para kazananlar, birikimlerini Irak'ta değerlendirmek istemiyor. Ülkemiz, onlara hem fiziki hem de kültürel açıdan en yakın ülkelerden biri. Ayrıca, bölge ülkeleri arasında Türkiye siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarı ile halen en güvenli liman. Savaşın yaralarını saran Iraklılar, Türkiye'ye yatırım yapıyor. Iraklıların bu adımına biz de karşı adım atmalı, yatırım için önlerini açarak, kolaylaştırıcı ve yönlendirici formüller geliştirmeliyiz. Uzunca bir süredir izlediğimiz Irak'ı yeni açıklanan veriler ışığında B2B çalışmalar yaparak mikro düzeyde ele alacağız." 

Öngün, ayrıca, dövizde yaşanan artış nedeniyle yabancı yatırımcıların Türkiye sevdasının devam edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar

Diğer Haberler

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.