23 Ağustos 2015 Pazar

3 BİN 340 KURBAN KESİLECEK

Kazı çalışmalarının bitmesinin ardından Başbakan Davutoğlu, düzenlenen programda bir konuşma yaptı. Davutoğlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın dileği üzerine tünelin uzunluğu kadar kurban kesileceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Bugün, burada tarihi bir gün için bir araya geldik. İstanbul Dünya'nın en güzel mekanına sahip bir şehir. Boğaziçi ve Marmara'yı korumak bizim gelecek nesillere borcumuz. Kalıcı bir esere imza atıyoruz. Proje yöneticilerinin gözlerinden dökülen yaşları görmek, bu işlerin bize aşkla yapıldığını gösterdi. Ferhat bir aşkla dağları delmişti, biz bir aşkla iki kıtayı birleştiriyoruz.

MESAFE 15 DAKİKAYA İNİYOR

Avrasya Tüneli mesafeyi 15 dakikaya indiriyor. En büyük depremlere karşı dahi koruma özellikli. İstanbullularımızın güven içinde rahatça, zaman tasarrufu ile seyahat etmeleri Avrasya Tüneli ile mümkün olacak. Gelecek nesillere bırakacağımız bir esere mühür vuruyoruz.

TÜNEL DELİNME ANI ANLATILIRKEN EZANLAR OKUNDU

Deprem gibi felaketler İstanbul'dan uzak olsun. Tünel delinme anı anlatılırken, ezanlar okundu. Bu diyarlardan Ezan-ı Muhammediye eksik olmasın. İstanbullularımıza hayırlı olsun."

TÜNELİN UZUNLUĞU KADAR KURBAN KESİLECEK

Başbakan Davutoğlu, Kadir Topbaş'ın kendisine söylediği dileği de burada paylaştı. Davutoğlu, tünelin toplam uzunluğu kadar muhtaç kişiye dağıtılmak üzere kurban kesileceğini söyledi. Tünelin toplam uzunluğu 3 bin 340 metre.

DENİZ ALTINDAKİ 3 BİN 340 KİLOMETRELİK KAZI TAMAMLANDI

Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek Avrasya Tüneli ile İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli toplam 14,6 kilometrelik üç ana bölümden oluşuyor. Projenin en önemli aşamasını 3,4 kilometre uzunluğundaki Boğaz Geçişi oluşturuyor. Boğaz Geçişi, dünyanın en gelişmiş TBM teknolojisinden yaralanılarak tamamlandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…