21 Ağustos 2015 Cuma

Antalya Kepez Belediyesi, Altınova'nın 30 yıldır devam eden imar sorununu çözdü. İş merkezlerinin yer aldığı 281 hektar genişliğe sahip alanın imar uygulaması da tamamlandı. İmar planlamasının ardından bölgenin 3 etap halinde yapılması planlanan 18'inci madde uygulamasının da tamamlanma aşamasında olduğunu vurgulayan tamamlanmakta olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Serik Caddesi'nin kuzeyindeki iş merkezlerinin olduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması çalışmasının sonuçlandığı bilgisini verdi. Uygulamanın Kepez Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edildiğini de belirten Tütüncü, iş merkezleri ile depolama alanlarının yıllardır bekledikleri imar tapularını almaya başladıklarını söyledi.

3 kez mahkeme kararıyla iptal edildi

6 yıl devam eden sürecin sonunda ortaya çıkan planın neredeyse tam bir uzlaşma sağladığına işaret eden Tütüncü, " 30 yıldır çözülemeyen sorun nedeniyle bölgedeki iş merkezleri ve plazaların Gecekondu hükmünde olduğunu, buna rağmen Antalya'nın Ticari merkezlerinden birisi olduğunu belitti. Tütüncü, "Şimdi planı tamamladık, çok da zor oldu. 6 yıldır 3 kez mahkeme kararı ile iptal edildi. 4'üncü planı yapıp bitirdik. Artık burada dört dörtlük iş merkezleri, plazalar yükselecek" diye konuştu.

İmar planı yüzde 20’lik kısmı kapsıyor

Altınova imar planının, bölgenin sadece yüzde 20'lik kısmını kapsadığına değinen Tütüncü, bölgenin yüzde 80'iinin Tarım alanı olduğunu ve bu nedenle de Planlama dışında kaldığını söyledi. Tütücü, "Plan, zaten yıllar önce yapılaşma yapılmış alanları kapsamaktadır. Bu Planlama 3 şeye, ticarete, organize tarıma ve düzgün şehirleşmeye can verecek. Entegre tesislere ihtiyaç var. Altınova kesme çiçeğin merkezi. Ama çiçek kesilip doğrudan ihracata gitmiyor. Belli işlemlerden geçiyor, paketleniyor. Dolayısıyla bunun için de mekanlar lazım. Şimdiye kadar bunlar arka taraftaki kaçak yerlerde yapılıyordu. Artık planlı ve doğru düzgün alanlarda yapılacak" dedi.

50 bin kişiye istihdam sağlayacak

Planın yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizen Tütüncü, "Bölgede 50-60 bin kişi yaşıyor ama yeni istihdam alanları meydana gelecek. Yaklaşık 50 bin kişinin istihdamına katkı verecek. 50 bin kadar hemşerimizin de daha nezih bir şehirde yaşamasını sağlayacak" dedi. Şimdiye dik bölgeye nitelikli belediyecilik hizmeti götüremediklerini belirten Tütüncü, "Yıllar önce insanlar 'Kırcami'nin sorunu çözülür belki ama Altınova'nın sorunu çözülmez' diyordu. Kimse inanmıyordu. Bu kadar çok kişinin olduğu, kişilerin birbiri ile çıkar çatışması içinde bulunduğu ve karşılıklı beklentilerinin yüksek olduğu bir yerde herkesin gönlünü alarak bir imar planı yapmak Kepez Belediyesi idaresinin çok ciddi bir başarısıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.