21 Ağustos 2015 Cuma

AVM OLARAK BAŞLADI KONUT OLARAK BİTECEK

Alışveriş merkezi olması planlanan ancak yüklenici firmanın mali krizi nedeniyle yarım kalan Forum TEM AVM'nin 60 bin metrekarelik kapalı alanı inşa edilmişti. 2007 yılından bu yana inşaat halinde duran bu alanların yıkım çalışmaları başladı. Toplamda 3 ay sürecek yıkım çalışmaları ardından Nata Holding ile Gül Proje burada Rezidans ve Ofis çalışmalarına başlayacak.

Karadeniz Hafriyat Genel Müdürü Rüstem Karadeniz, "Biz de şimdi yıkım işini yürütüyoruz. Burası toplamda 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir bina. Yıkımı yapılan bu binanın yerine Konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan kompleks bir yapı inşa edilecek. Buradaki ana yükleniciler Nata Holding ve Gül Proje olacak. Biz Karadeniz Hafriyat olarak burada 60 bin metrekare alan üzerine kurulu binaların yıkımı ve hafriyatının taşınmasından sorumlu olarak çalışıyoruz. Çalışmaların şimdiye kadar yüzde 80'lik kısmın yıkımını tamamladık. Yıkımını yaptığımız binaların en yükseği dört katlı. Burası geniş bir yapı. Bu yapının önde kalan kısımları dört kat iken, arkaya doğru kat sayısı azalarak ikiye düşüyor" diye konuştu.

PROJENİN ADI TEM POİNT

73 bin 400 metrekare arsa alanına sahip olan metruk AVM'nin arsasında yapılacak olan projenin adı TEM Point olarak açıklandı. 5 bloktan meydana gelecek olan projenin Yatırım değeri 240 milyon lira. TEM'in hemen yanındaki TEM Point'te 768 adet Konut, 123 metrekare Ticari alan ve 14 bin metrekare otel alanı bulunacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.