19 Ağustos 2015 Çarşamba

Kentsel Dönüşüm projeleri için 10 yılda, yaklaşık 600 milyar lira harcanacağını tahmin eden sektör oyuncuları, bu süreçte Hazır Beton kullanımında Türkiye'nin başlıca ülkelerden biri olacağını ileri sürüyor. Sektörün kamu ayağında ise üçüncü havaalanı inşaatı, üçüncü köprü, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi Büyük Projeler bulunuyor.

KGS UYGULANAN DENETİM SİSTEMİ ESAS ALINMALI
Uzmanlar, 7 milyon konutun yenileneceği Kentsel Dönüşüm uygulamalarında kalitesiz beton kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, yeni yapılarda Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgeli beton kullanımının önemine işaret ediyor. Söz konusu sistemin; Türkiye'deki yapı stokunun uzun ömürlü, ekonomik ve depreme dayanıklı olmasına katkı sağlayacağını savunan uzmanlar, KGS'nin uyguladığı denetim sisteminin esas alınması gerektiğini ifade ediyor.

BÜYÜME HIZI GERİLİYOR
Türkiye Hazır Beton Birliği'nden edinilen bilgilere göre, son beş yılda hem Hazır Beton hem de inşaat büyüme oranlarında azalma görüldü. 2010'da yüzde 19.9'u bulan hazır beton sektörünün büyüme oram, 2014'te yüzde 4.9'a kadar gerüerken, inşaat sektöründe de 2010'da yüzde 18.3'ü bulan' sektör büyümesi geçen yıl yüzde 2.2 seviyesinde kaldı.

TÜRKİYE EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ HAZIR BETON ÜRETİCİSİ
Türkiye'de yıllara göre hacim artışı görülen hazır beton üretimi, geçen yıl 107 milyon metreküpe ulaştı. Sektör, bu yıl ise yaklaşık yüzde 3 büyüme bekliyor. Türkiye'nin beton üretiminde Avrupa liderliğini 2009'dan itibaren koruduğunu ileten yetkililer, küresel ölçekte ise Çin ve ABD'nin ardından üçüncü en büyük hazır beton üreticisi konumunda yer aldığına dikkat çekiyor. Türkiye'de şehirleşmeye bağlı artış gösteren hazır beton talebinin, Konut kredilerinin düşmesi ve yabancı ilgisinin devamı ile bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor.

Sektörün son üç ayda yüzde 5.8 büyüdüğünü kaydeden yetkililer, yaklaşık 20 yıl bu seviyelerde üretimin devam etmesinin ardından, nüfus artış hızının düşmesi, kırsaldan kente göçün azalması ile pazarın daralacağını ileri sürüyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi...