18 Ağustos 2015 Salı

1999 yılından bu yana deprem riskinin azaltılması çalışmaları kapsamında çeşitli mevzuat çalışmaları yapıldığını söyleyen Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, bunların en önemlilerini; Zorunlu Deprem Sigortası düzenlenmesi, yapı denetimi Kanunu, Afet Sigortaları Kanunu, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunlar şeklinde sıraladı. Başkan Hinginar, bu kapsamda Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023'ün (UDSEP 2023) en önemli çalışmalardan biri olduğuna işaret etti.

DEPREM İNSANLIĞIN KAYBINA NEDEN OLUR
Depremler her şeyden önce en değerli varlığımız olan insanlarımızın kaybına neden olmaktadır" diyen Hinginar, şöyle konuştu: "Ayrıca, ekonomiye de büyük yük getirmektedir. Unutmayalım ki, ülkemiz topraklarının yüzde 66'sı birinci ve ikinci derecede deprem bölgelerinden oluşmaktadır. Nüfusun yüzde 70'i, büyük sanayi yatırımlarının yüzde 75'i Deprem Riski altındadır. Bu nedenlerle deprem riskini azaltmak maliyet değildir, ülkenin afetlerden kaynaklanan önemli mali kayıplarından tasarruf ve paha biçilemez olan geleceğimize Yatırım yapmaktır."

BİNA YÖNETMELİĞİNE İHTİYAÇ VAR
Güvenli yapılar konusunda alınması beklenen acil önlemlerin tamamlanıp işlerlik kazanmadığını belirten Hinginar, şöyle devam etti: "Türkiye İMSAD olarak, deprem riskinin azaltılmasında en önemli eksikliklerden birinin hala ‘deprem dayanımı yetersiz binaların yapılması' olduğunu gördük. Bunun önde gelen nedeni Tasarım, malzeme seçimi, üretim, uygulama ve denetime ilişkin kurallar dizisinin yetersizliğidir. Depreme ve tüm doğal afetlere dayanıklı, Sürdürülebilir, güvenli yapıların inşası için öncelikle inşaat sektöründeki Yönetmelik ve teknik standartlar arasındaki ilişkiyi güçlendirecek, Yönetmelik eksiklerine ve karmaşasına son verecek, ülkemize özgü bir Bina Yönetmeliği'ne acilen ihtiyaç bulunmaktadır.

Yorumlar

Diğer Haberler

İstanbul, Mersin ve Afyonkarahisar’daki turizm imarlı 6 arsa 788 milyon TL’ye satılıyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Mersin ve Afyonkarahisar’da yer alan 6 turizm imarlı arsa 788 milyon Türk Lirası muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 
Natulux Kıbrıs’ta yüzde 35 peşinatla 40 ay vade kampanyası!
Natulux Kıbrıs’ta yüzde 35 peşinatla 40 ay vade kampanyası!Natulux projesinden konut sahibi olmak isteyenler yüde 35 peşinat ödediklerinde 40 ay vade imkanından yararlanabiliyor. Döveç Constructionimzası taşıyan proje Girne’de yükseliyor.
The Valley by Emaar Properties'in 2. Etabı satışta! 2.4 milyon AED'den başlayan fiyatlarla...  
The Valley by Emaar Properties'in 2. Etabı'nda 2.4 milyon AED'den başlayan fiyatlarla satışlar başladı. İşte ayrıntılar...
İzmir ve Çankırı’da kiralık arazi fırsatı! 
Milli Emlak Genel Müdürlüğü İzmir ve Çankırı’da yer alan dört adet araziyi kiraya verecek. Arazilerin kiralama ihaleleri Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
Merkez Bankası faiz indirimi konut fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 
Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıkladı. Banka, 22 ayın ardından faizleri düşürdü. Gözler konut piyasasına çevrildi. Peki konut fiyatları 2025'te nasıl olacak; yükselecek mi, düşecek mi?