18 Ağustos 2015 Salı

1999 yılından bu yana deprem riskinin azaltılması çalışmaları kapsamında çeşitli mevzuat çalışmaları yapıldığını söyleyen Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, bunların en önemlilerini; Zorunlu Deprem Sigortası düzenlenmesi, yapı denetimi Kanunu, Afet Sigortaları Kanunu, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunlar şeklinde sıraladı. Başkan Hinginar, bu kapsamda Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023'ün (UDSEP 2023) en önemli çalışmalardan biri olduğuna işaret etti.

DEPREM İNSANLIĞIN KAYBINA NEDEN OLUR
Depremler her şeyden önce en değerli varlığımız olan insanlarımızın kaybına neden olmaktadır" diyen Hinginar, şöyle konuştu: "Ayrıca, ekonomiye de büyük yük getirmektedir. Unutmayalım ki, ülkemiz topraklarının yüzde 66'sı birinci ve ikinci derecede deprem bölgelerinden oluşmaktadır. Nüfusun yüzde 70'i, büyük sanayi yatırımlarının yüzde 75'i Deprem Riski altındadır. Bu nedenlerle deprem riskini azaltmak maliyet değildir, ülkenin afetlerden kaynaklanan önemli mali kayıplarından tasarruf ve paha biçilemez olan geleceğimize Yatırım yapmaktır."

BİNA YÖNETMELİĞİNE İHTİYAÇ VAR
Güvenli yapılar konusunda alınması beklenen acil önlemlerin tamamlanıp işlerlik kazanmadığını belirten Hinginar, şöyle devam etti: "Türkiye İMSAD olarak, deprem riskinin azaltılmasında en önemli eksikliklerden birinin hala ‘deprem dayanımı yetersiz binaların yapılması' olduğunu gördük. Bunun önde gelen nedeni Tasarım, malzeme seçimi, üretim, uygulama ve denetime ilişkin kurallar dizisinin yetersizliğidir. Depreme ve tüm doğal afetlere dayanıklı, Sürdürülebilir, güvenli yapıların inşası için öncelikle inşaat sektöründeki Yönetmelik ve teknik standartlar arasındaki ilişkiyi güçlendirecek, Yönetmelik eksiklerine ve karmaşasına son verecek, ülkemize özgü bir Bina Yönetmeliği'ne acilen ihtiyaç bulunmaktadır.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.